Kalesija 12°

Stanje na putevima

Stanje na putevima 13. 11. 2022. u 06 : 25 sati

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajamo puteve u dolinama rijeka: Save, Drine, Spreče i Lašve. Kolovoz je mjestimično vlažan, a upozoravamo i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac.

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustave saobraćaja u terminima od 09 do 12 :15 sati i od 13 :15 do 15 sati.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

    Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

    Komentari

    Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

    Čovjek koji je zaustavio Musu dobro ga poznaje: Znam šta ga frustrir …

    Putevi u BiH: Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

    Servisne informacije iz Živinica (27. 2. 2024.)

    Servisne informacije iz Kalesije (27. 2. 2024.)

    Performans “GUERNICA – GAZA”: Umjetnost progovorila za narod Pal …

    CLOSE
    CLOSE