Kalesija 20°

“Sportske igre mladih” nastavljaju se 24.06. u Kalesiji/Prijavite se

Nakon Dana sporta na kojem su učestvovale osnovne škole od 1. do 5.razreda kojim se obilježio Dan općine Kalesija, u ponedjeljak 24.06. nastavljaju se Sportske igre mladih i to u nogometu, košarci i odbojci.

nogometu (futsal 5 +1) takmiče se 2008. godište i mlađi (konkurencija dječaka i konkurencija djevojčica) i 2013.godiste i mlađi u nogometu (dječaci).

košarci (basket 3×3) igrat će 2009.godiste i mlađi (u obje konkurencije),
a u odbojci učestvuju 2009.godiste u muškoj konkurenciji.

Sportske igre mladih počinju kvalifikacionim turnirom u 9.00 sati, na kojem će učestvovati ekipe iz Kalesije i drugih općina iz okruženja, a nakon kvalifikacija u 15.00 sati odigrati će se završnica regionalnog takmičenja, na kojoj učestvuju i ekipe koje su ranije obezbjedile plasman na završnicu. Oni koji pobjede, odlaze na završnicu Sportskih igara mladih koje će se održati u Sarajevu.

Svi zainteresovani dječaci i djevojčice moći će se prijaviti online (www.igremladih.ba) ili sportskom koordinatoru BKC “Alija Izetbegović” Kalesija Jasminu Smajiću (061/924-199) Za sva pitanja i dodatne informacije Anel Bulutović vam stoji na raspolaganju (062/238-097).

Napomena: Za učešće na Sportskim igrama mladih, potrebna je saglasnost roditelja, kao i prijava ekipe. Obrazci se mogu pronaći online na www.igramladih.ba ili lično u BKC-u “Alija Izetbegović” Kalesija, kod koordinatora za sport Jasmina Smajića (061/924-199).

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Lijep gest: Obnovili ispisana imena na spomen obilježjima na Lisači

BiH: Sedam žena ubijeno u prvih šest mjeseci ove godine

Sjećanje na Hatidžu Mehmedović, majku koja je simbol borbe za istin …

Na Kameničkom brdu ekshumirani posmrtni ostaci najmanje jedne žrtve …

Strast prema numizmatičkom sakupljanju: Priča o mladom kolekcionaru …

CLOSE
CLOSE