Kalesija 11°

Šokantno: Napravili video igru u kojoj sami možete “potegnuti obarač” i ubiti Bin Ladena!

Kompanija Kuma reality games, sa sjedištem u New Yorku, uskoro će na tržište izbaciti novu kompjutersku igricu, za koju će kao scenarij poslužiti akcija u kojoj je ubijen teroristički vođa Osama Bin Laden.
Kako prenosi DailyTech, “ljubitelji” ove vrste zabave moći će već od 7. maja krenuti u virtualni lov na vođu al-Qaide i sami “potegnuti obarač”. Igrica će se zvati “Kuma War: Epizoda 107/Smrt Osame bin Ladena”.

Kao i po stvarnom nedavnom događaju, glavni lik će biti američki marinac koji će u pakistanskom Abbottabadu morati savladati prepreke bin Ladenovih čuvara, a zatim doći i do najtraženijeg teroriste, navodi Net.

Kompanija Kuma reality games već je izdavala ovakve igre inspirisane stvarnim događajima i ratovima: 2005. godine su igrače pozvali da smaknu virtualnog Sadama Husseina.

Ali, Kuma War/Epizoda 107. nije jedina igra inspirisana bin Ladenom: na stranici Newgrounds.com može se naći desetak jednostavnih igrica, u kojima je gotovo uvijek glavni cilj obračunavanje sa Osamom. Ali, postoji i igrica “Osama’s Revenge2 (Osamina osveta), u kojoj se vođa al-Qaide pojavljuje kao duh koji progoni američkog vojnika.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Pretresi na više lokacija, pronađena veća količina oružja i ekspl …

  Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

  Nakon jučerašnjeg ubistva u Lipnici oglasili se iz Tužilaštva TK

  Na području Kalesije u toku 2023. godine prijavljeno i evidentirano 1 …

  Naučite tkati ćilime sa Senadom Aščić

  CLOSE
  CLOSE