Kalesija 14°

Slobode lišena dva lica, oduzeto 1000 kutija cigareta bez markica

U nastavku operativne akcije „Regina“ policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu ( SIPA) su dana 22.03.2023. godine, na području Konjica slobode lišili dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda“ propisano Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, izvršen je  pretres putničkog motornog vozila, koje su koristila lica lišena slobode, kojom prilikom je otkriveno i privremeno oduzeto oko 1000 kutija cigareta koje nisu obilježene kontrolnim i poreskim markicama na način propisan poreskim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine

Lica lišeno slobode su  sprovedena u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog. O daljem statusu lica odlučivaće postupajući tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

“Alfa Lux”: Oglas za posao

Putevi u BiH: Jutros se saobraća po mokrom kolovozu

Servisne informacije iz Živinica (13. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (13. 6. 2024.)

Usvojena Informacija o stanju sigurnosti na području TK

CLOSE
CLOSE