Kalesija

Skandalozan popis u RS: “Bošnjaka je manje nego 1991. godine, jer su mnogi negdje u inostranstvu uzeli državljanstvo”

“Popis stanovništva u Republici Srpskoj (RS) biće održan u oktobru ove godine uprkos brojnim bošnjačkim opstrukcijama”, potvrdila je direktorica Zavoda za statistiku RS dr. Radmila Čičković.
Čičković je, u ekskluzivnom intervjuu za agenciju “Srna”, objasnila dokle se do sada stiglo u pripremi ovog velikog posla.


Iz opširnog intervjua izdvajamo dio u kome direktorica Zavoda za statistiku RS navodi da bi se popisom u RS “vidjelo da je Bošnjaka manje nego 1991. godine, jer su mnogi negdje u inostranstvu uzeli državljanstvo, tako da bi im i po tom osnovu pripadao manji dio kolača vlasti u BiH”. Čičković tom prilikom nije objasnila zašto su Bošnjaci “otišli u inostranstvo”.

Narodna skupština RS usvojila je u februaru po hitnom postupku Zakon o izmjenama Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u 2011. godini u RS, kojim je predviđeno da će Vlada RS odlukom utvrditi kada će biti proveden popis.

Narodna skupština RS prihvatila je zaključak Kluba poslanika SDS-a kojim je predviđeno da popis stanovništva u RS treba obaviti do kraja novembra 2011. godine, ukoliko popis do 1. septembra 2011. godine ne bude obavljen na nivou BiH.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Muslimani večeras dočekuju Lejletu-l-berat, noć u kojoj se ispisuje …

  Košarkaši sutra nastupaju: Juniori domaćini, ostale selekcije putuj …

  Kalesijski odbojaši upisali još jednu pobjedu

  Kako konzumiranje jaja može uticati na gubitak težine?

  BKC Kalesija: U ponedjeljak promocija izuzetno vrijednog djela BOSANSK …

  CLOSE
  CLOSE