Kalesija

Sjećanje na šehide: Memorijalni turnir “Karovine 2023” Hrasno Donje

Ovih dana Mjesna zajednica Hrasno Donje se priprema za obilježavanje jednog od značajnih datuma na području naše Općine Kalesija, a radi se o obilježavanju godišnjice Bitke na Karovinama.
Pored protokola na dan obilježavanja ove značajne bitke, Mjesna zajednica u mjesecu avgustu organizuje memorijalni malonogometni turnir u znak sjećanja na poginule borce i šehide Karovina.
Organizacioni odbor se potrudio da obezbijedi vrijedne i bogate nagrade za najuspješnije. Pored pehara i novčanih nagrada za prva tri mjesta nagrade su obezbijeđene i za najboljeg golmana, strijelca, igrača i fair play ekipu.

“Ovim putem se zahvaljujemo svim prijateljima i sponzorima turnira koji su nam pružili podršku i dali vjetar u leđa da od samog početka i priprema budemo optimistični, trudimo se i radimo kako bi ovaj događaj izdigli na jedan zavidan nivo” kazali su organizatori.

Turnir će se održati u subotu i nedjelju, odnosno 19. i 20. augusta sa početkom u 18:00 sati. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da uveličaju ovaj događaj te na dostojanstven način odaju počast šehidima.

Podsjećanja radi na lokalitetu Karovina 27 momaka, očeva, braće, pripadnika Armije RBiH dalo je svoje živote da bi mi danas imali slobodu. Oni su spriječili agresora da se spoji sa svojim jedinicama u Dubravama i Visu što bi sasvim sigurno značilo teške dane za Bošnjake na ovim prostorima.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Kalesija: Poziv za poljoprivrednike da prijave zemljište

  Najbolji rezultat u tri kategorije za Kalesijca Bakira Musića i brojn …

  Održana Izvještajna konferencija mladih Crvenog križa općine Kales …

  BKC Kalesija: U petak tribina „Palestina – ispit čovječanstva“

  Putevi u BiH: U višim planinskim predjelima mjestimično zaleđen ko …

  CLOSE
  CLOSE