Kalesija 23°

Širok izbor zanimanja u MSŠ Kalesija, zanati sve traženiji

U JU MSŠ Kalesija nastava u školskoj 2023/2024. godinu završava se 14. juna. Prvi upisni rok za srednje škole je od 10. do 12. juna, drugi od 17. do 19. juna, a treći od 24. do 31. avgusta.

MSŠ Kalesija budućim srednjoškolcima nudi širok izbor tehničkih i stručnih zanimanja, pružajući kvalitetno obrazovanje i praktičnu nastavu. 

Srednja medicinska škola je nekoliko godina bila među učenicima najpoželjnija, ali broj zainteresovanih učenika u laganom je opadanju, ali daleko od toga da još uvijek nema ogromnog interesovanja za upis, kazao je za portal ntv.ba Mensur Mešić, direktor JU MSŠ Kalesija.

Frizeri tradicionalno upisuju maksimalan broj učenika, tako da i ove godine u MSŠ Kalesija očekuju veliku zainteresiranost.

“Kada su u pitanju deficitarna zanimanja, u našoj ustanovi se obrazuju bravari-zavarivači za koje iz godine u godinu postoji izražena zainteresovanost. U skadu s navedenim, ne smatram da bi u skorijoj budućnosti došlo do ukidanja određenih zanimanja.”, kazao je Mešić.

Prema riječima direktora Mensura Mešića školsku 2022/2023. godina posmatraju kao uspješno realizovanu u svim segmentima koji podrazumijevaju sumiranje rezultata i vrednovanja škola na TK.


Ove godine ne očekujemo ništa manje od plasmana među prvih deset mješovitih škola i standar srednje razvijenih obrazovnih ustanova po broju odjeljenja i učenika., dodaje.

Budući srednjoškolci mogu birati između sljedećih zanimanja: gimnazija, medicinska sestra tehničar, mašinski tehničar i CNC, veterinarski tehničar, ekonomski tehničar i prehrambeni tehničar.
Stručne škole: trgovac, frizer, automehaničar, zavarivači, instalater centralnog grijanja.

JU MSŠ Kalesija pohađa 594 učenika, od čega je oko 260 maturanata završilo svoje školovanje.
Ustanova konstantno radi na obezbjeđenju kontinuiteta nastavnog procesa i poboljšanju uslova rada s akcentom ma kvalitet prenesenog znanja, dodaje direktor Mešić.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Džemat Miljanovci pokrenuo akciju izgradnje dječijeg parka

Komunalac Kalesija i ove godine obezbijedio sredstva za nabavku komuna …

Viši inspektor Dragan Lukanović: Marš mira – Odjek želje da …

MZ Jajići organizuje izložbu fotografija nastalih u periodu od 1960 …

UM “Trik”: Likovni natječaj na temu “Rodna ravnopra …

CLOSE
CLOSE