Kalesija 19°

Sindikat rudara u FBiH: Potrebna hitna i potpuna konsolidacija RMU Đurđevik

Na sjednici Predsjedništva Samostalnog sindikata rudara u BiH održanoj 06.11.2018 god.u Tuzli uz prisustvo svih članova Predsjedništva, i to iz ”RMU Banovići“, “RMU Đurdevik”, ”Rudnik Soli” Tuzla“, “Rudar” Tuzla, ”Rudarski lnstitut“ Tuzla i “Geoservis” Živinice, analizirano je stanje u svim gore navedenim kolektivima sa posebnim osvrtom na proizvodnju, finansijsko stanje, standard uposlenika i dostignuti nivo plata. Zaključeno je sljedeće:

Da se održi nivo proizvodnje gdje se ostvaruju planski proizvodni rezultati kao što je “RMU Banovići”, “Rudnik Soli Tuzla,” i Rudaru Tuzla a da se u ”RMU Đurdevik” pod hitno izvrši potpuna konsolidacija proizvodnih i finansijskih procesa na čemu se daje puna podrška Sindikalnoj organizaciji rudnika Đurdevik, koji zahtijeva od vIadajućeg društva da odmah uspostavi punu kontrolu nad istim. Također se daje podrška Sindikalnoj organizaciji “Rudnika” Soli Tuzla na jedinstvu sindikata u njihovim aktivnostima.

Kada su u pitanju izgradnja Termoenergetskih objekata u FBIH, tražimo od nadležnih da se pod hitno krene u izgradnju T.E.Tuzla blok 7, T.E.Banovići blok 1, 350MW kao i T.E.Kakanj blok 8, čime će se povećati potpuna sigurnost u snadbijevanju električnom energijom u FBIH a time i u državi BIH. Izgradnjom ovih objekata rudnici će imati siguran plasman uglja a samim tim će doći do poboljšanja svih elemenata u proizvodnom i finansiskom smislu i stabilnost svh rudnika.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona izdaje upozorenje i preporuke …

Zašto visoke temperature uzrokuju glavobolje i šta možete učiniti …

Majke Srebrenice i preživjele žrtve genocida obišli mjesta masovnih …

Tragičan kraj: Pronađeno tijelo jednog utopljenika u Drini, za drugi …

Neumski hotelijeri zadovoljni sezonom, pronalazak kvalitetne radne sna …

CLOSE
CLOSE