Kalesija 23°

Senad Mujkanović: “Zadovoljni smo postignutim rezultatima, respektabilan smo tim”

Utakmicama 30.kola završeno je prvenstvo u Drugoj ligi FBiH grupa Sjever. Ekipa FK “Mladost” Kikači sezonu je završila na 4 mjestu tabele sa 55 osvojenih bodova. Predsjednik kluba iz Kikača Senad Mujkanović ističe da su zadovoljni postignutim rezultatima i da je cilj ispunjen.

Mi smo imali ambicije biti među pet najboljih ekipa u Drugoj ligi FBiH grupa Sjever. Svojim igrama smo željeli postići da nas protivnici poštuju i kad dolaze kod nas i kad mi idemo kod njih. To smo i ostvarili. Respektabilan smo tim. Naša TOM Cat Arena postala je nepobjediva tvrđava. Niko nije uspio ostvariti pobjedu na našem terenu, bod su nam uzeli samo iz “Bosne” Kalesija. Također, ove sezone smo od klubova iz Kalesije najdalje došli u Kupu TK. Sinoć smo nesretno izgubili u polufinalu od ekipe iz Soline rezultatom 1:0, ali mi smo zadovoljni. Velika je stvar da jedan klub iz male sredine dođe od nekih 100 ekipa među 4 najbolje. Ostvarili smo zapažene rezultate i potvrdili da se radi o organizovanom klubu koji radi na disciplini, infrastrukturi..”kazao je između ostalogMujkanović za portal NEON Televizije.

U klubu su ponosi i na činjenicu da je kapiten ekipe Semir Mujkanović drugi na listi strijelaca Druge lige FBiH, grupa Sjever. Također, dva mlada fudbalera FK “Mladost” Kikači Armin Vrabac i Muhibija Kavazović dio su Amaterske reprezentacije NSTK koja je ostvarila pobjedu u regionalnom kupu.

U klubu iz Kikača imaju planove i za narednu sezonu. Cilj je prvo mjesto u Drugoj ligi FBiH grupa Sjever. Iako nisu ispunjeni svi drugi uslovi za plasman u veći rang takmičenja Mujkanović kaže da je velika stvar osvojiti titulu, biti prvi na tabeli. Onako kako stvari sada funkcionišu u klubu, sa osvrtom na disciplinu, atmosferu, želju trud i rad vjeruju da taj uspjeh mgu ostvariti jer su i do sada postigli itekako zavidne rezultate. Podršku od navijača imaju, a za to momci su im vratili prije svega pobjedama na domaćem terenu.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Treće druženje dijaspore i mještana u kalesijskom naselju Brda

U Srebrenici će se održati prvi festival svjetskog filma Silver Fram …

UM “Trik”: U četvrtak kviz o rodnoj ravnopravnosti

Malonogometni turnir Karovine 2024

Rezultati akcije „Lijevak“: Vozači pijani, bez pojasa, koriste mo …

CLOSE
CLOSE