Kalesija

Sefer Halilović obišao općine Tuzlu, Srebrenik i Gradačac

sefer6Predsjednik BPS-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH Sefer Halilović zajedno sa svojim saradnicima  iz Tuzlanskog kantona obišao je, u sklopu predizbornih aktivnosti, općine Tuzlu, Srebrenik i Gradačac gdje ga je u oba ova bh. grada pozdravilo nekoliko stotina građana dajući mu potpunu podršku na putu ka pobjedi u utrci za člana Predsjedništva BiH, saopćeno je iz te stranke.

Halilović je ovu posjetu iskoristio da obiđe spomen-obilježja poginulim braniocima, da posjeti građane općine Tuzla, Srebrenik i Gradačac, susretne se s vodećim ljudima ovih općina, ali i posjeti čuvenu kulu Husein kapetana Gradaščevića.

Gradaščević je naš i želimo da njegov mezar premjestimo u Bosnu. On nije bio turski vojskovođa već bosanski”, poručio je predsjednik Halilović sa Gradačačke kule odakle se, kako je istakao, “državnost Bosne bolje vidi“.
Želim poručiti onima koji ‘brinu brigu o Bosni’ kako je došlo vrijeme da se institucija Republike BiH vrati u punom kapacitetu. Idemo na referendum o Republici BiH, idemo na referendum o oružanim snagama, o služenju vojnog roka, idemo na ono što se zove puni obim državnosti BiH. Neka niko ne misli da ćemo ponovo čekati nekoliko stotina godina, koliki je bio vremenski razmak između Gradaščevićeve borbe za Bosnu onda i naše borbe za Bosnu danas, da bi dobili našu državu. Mi hoćemo našu državu sad, odmah, nemamo mi novih dvadeset godina na bacanje”, istakao je Halilović, saopćeno je iz Sektora za komunikacije BPS-a

(Plaćeno političko oglašavanje)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Pretresi na više lokacija, pronađena veća količina oružja i ekspl …

  Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

  Nakon jučerašnjeg ubistva u Lipnici oglasili se iz Tužilaštva TK

  Na području Kalesije u toku 2023. godine prijavljeno i evidentirano 1 …

  Naučite tkati ćilime sa Senadom Aščić

  CLOSE
  CLOSE