Kalesija 24°

SDP objavio listu kandidata za Općinsko vijeće Kalesija, na listi i nekadašnji SDA-ovci

U Tojšićima kod Kalesije u subotu je, u prisustvu preko 300 delegata, održana Programsko-promotivna konvencija Općinske organizacije SDP BiH Kalesija, na kojoj su prezentirani ključni sadržaji iz Izbornog programa Općinske organizacije SDP BiH Kalesija za lokalne  izbore u BiH 2012. godine, te predstavljeni kandidati za općinskog načelnika i Općinsko vijeće Kalesija, među kojima je i kandidat iz reda nacionalnih manjina.

Kandidat za općinskog načelnika je Dževad Hadžić, diplomirani inženjer mašinstva (a za koji mjesec i magistar tehničkih nauka), aktuelni predsjednik Općinske organizacije SDP BiH Kalesija, poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona i predsjednik Kluba poslanika SDP-a u ovoj skupštini, saopćeno je iz Službe za informisanje SDP Kalesija.

Lista za Općinsko vijeće broji 28 kandidata, čiji je nosilac Muhamed Osmanović, specijalista za plućne bolesti i uposlenik Doma zdravlja u Kalesiji, sadašnji vijećnik i šef Kluba vijećnika SDP-a u Općinskom vijeću Kalesija.

Na listi su: Sabina Husić, Senad Šmigalović, Fuad Hasanović, Maida Mešić, Amir Barčić, Husnija Hodžić, Lejla Rizvanović, Enes Idrizović, Almir Krajinović, Jasmina Imamović, Jasmin Tupković, Hasan Ćorsuljić, Maksida Požegić, Hilmo Đedović, Ramiz Alić, Rifa Mehmedović, Kasim Ljigić, Selmir Buljkić, Merisa Omerović, Galib Softić, Admir Čamdžić, Amra Alidžanović, Mirsad Ibralić, Fatima Beganović, Nermin Živčić, Amra Bećirbašić i Amir Duraković.

Općinska organizacija ima i kandidata za Općinsko vijeće Kalesija iz reda nacionalnih manjina. Kandidat je Mirsad Omerović iz Kalesije, po nacionalnosti Rom.

-Na Konvenciji su također, na svečan način, uručene članske kartice za 100 novih  članova SDP BiH. Ovakav masovni ulazak u SDP BiH  znak je da su ljudi prepoznali da je SDP BiH jedina politička snaga na ovim prostorima koja Bosnu i Hercegovinu može voditi evropskim putem i koja može napraviti neophodne,  dugo očekivane, reforme-navodi se u saopćenju.

Dodaje se i da se “na licima svih delegata i gostiju na samoj Konvenciji, ali i nakon Konvencije, mogao se vidjeti pobjednički duh i osjećaj sigurnosti za predstojeću pobjedu na lokalnim izborima 2012. godine”.

-Dževad Hadžić će biti načelnik Općine Kalesija od oktobra 2012. godine, a SDP BiH će imati većinu vijećnika u Općinskom vijeću Kalesija  za naredni mandat od četiri godine, ubijeđeni su u SDP-u Kalesija.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Žena i dvoje djece pronađeni mrtvi u stanu muškarca koji se sinoć …

  Šesti memorijalni šahovski turnir „Ibrahim Huremović i Dževad Ik …

  Lejla Taletović učenica generacije MSŠ Živinice

  U četvrtak finale Šehidskog kupa općine Kalesija

  Došao na odmor u Kalesiju, pa ga rastužio prizor ostavljenog smeća …

  CLOSE
  CLOSE