Kalesija 16°

SDP: Kako načelnik educira?

SDPPovodom nedavnog saopćenja načelnika općine Kalesija, Rasima Omerovića, ističemo kako je načelik još jednom potvrdio teze koje smo iznijeli u saopćenju za javnost.

Naime, načelnik je konačno potvrdio da pare dolaze od naroda na osnovu legalnog oporezivanja pa se onda ulažu u lokalne zajednice, kao što je to bio slučaj sa putnim komiunikacijama na općini.Tako je demantovao  sebe, jer već godinama tvrdi kako on gradi Kalesiju, a ne pare poreznih obveznika. I jednom za svagda, da se zna, da  općina nije privatna rezidencija već servis koji i tereba služiti narodu čije pare troši.

Kada je u pitanju razvijenost općine ne tereba trošiti riječi kako smo među „trideset razvijenih općina u BiH“ jer je dovoljno otići na Biro za zapošljavanje Kalesija i uvjeriti se da u Kalesiji na evidenciji ove ustanove ima blizu 10.000 nezaposlenih, što iznosi oko 70% od ukupnog broja radnosposobnih na općini.

Dok u susjednim Živinicama načelnik otvara pogon za prečišćavanje otpadnih voda skoro do nivoa pitkosti, dotle u Kalesiji građani još uvijek piju vodu koja ima karcerogena svojstva, i na sav glas kao i uvijek pred izbore obećava kako će sa jednim kalesijskim privrednikom donijeti neke pare iz Republike Slovenije za izgradnju kanalizacione mreže, a još nije ni projekat urađen.

Kako načelnik razvija općinu pokazuje i uređenje puta Hrasno-Dubnica (lokalni put) koji je u direktnoj nadležnosti općine, no, novac je ipak dala Federalna direkcija za puteve koja je tražila da se novac uloži u trotoare pored magistralnog puta M4.

Hvalio se tako načelnik i da  „njegova“ SDA nikada nije izgubila u Kalesiji iako je već dva puta gubila izbori (2010. i izbori 2012.), ali ga je zadnji put spasilo glasanje dijaspore. I na kraju,  načelnik nema više kome držati edukaciju,  jer i oni kojima je do sada dijelio lekcije iz autokratije, pardon „demokratije“, već su mu okrenuli leđa. Brod kojim plovi načelnik već odavno je bez kormila.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Poljoprivredni proizvođači sa TK ostvarili poticaje u iznosu od 38,3 …

  Asocijacija žena MIZ Kalesija organizuje radionicu “Kako ojač …

  Rusija od 1. marta zabranjuje izvoz benzina, samo su četiri države i …

  Čovjek koji je zaustavio Musu dobro ga poznaje: Znam šta ga frustrir …

  Putevi u BiH: Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

  CLOSE
  CLOSE