Kalesija 10°

Savršene griz knedle

Sastojci

4 osobe
  •  100 gr griza
  •  50 gr masnoće (ja koristim maslac)
  •  1 jaje srednje veličine
  •   sol, muškatni oraščić, biber

Priprema

Vrijeme pripreme:
20 min
  1. Sve sastojke pomiješati i O D M A H uz pomoć dvije kavene zličice oblikovati knedle i spuštati u provrelu juhu.
  2. Juha nipošto ne smije kipjeti da prebacuje “ključ” već mora biti iznad same točke vrelišta.
    Poklopite juhu i ostavite tako sasvim lagano kuhati oko 20 minuta, zatim isključite temperaturu i ostavite još narednih desetak minuta.
    Knedle se oblikuju tako da jednom žličicom zagrabite masu i s drugom bočno “ukradete” iz prve i tako naizmjenično dok ne oblikujete savršenu knedlu.
    Vazno je da ODMAH pošto ste napravili smjesu ubacujete knedle u kipuću vodu, jer samim stajanjem griz povuče u sebe “vezivo” od masnoće i jaja i pri tom se knedle raspadaju.
Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Kalesijska SDA u Raincima Donjim predstavila kandidata za načelnika i …

“Bosna” slavila na Gradskom stadionu u Kalesiji

Edukacijski centar „Nahla“ Tuzla: Meet Up „Karijera s predumišl …

Nerminin recept za hurmašice sa pekmezom i susamom

Organizovan treći Memorijalni pohod “Rasim Mehidić”

CLOSE
CLOSE