Kalesija 11°

Sastav nove reprezentacije BiH: Komšić i Izetbegović po bekovima, Dodik rezerva…


Nakon što Skupština Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) u utorak nije usvojila Statut na kome je insistrirala Svjetska i Evropska fudbalska federacija (FIFA i UEFA), slijedi ranije najavljena suspenzija Fudbalskog saveza BiH, počevši od 1. aprila.
FIFA i UEFA su više puta od 2003. godine, od kada su se entitetski savezi ujedinili, zahtijevali promjenu prakse da jednim državnim savezom predsjedava tročlano predsjedništvo umjesto jednog čovjeka.

Još davno i prije ove odluke, politika se u BiH umiješala u sport. Tako se u utorak mogao čuti zaključak jednog dijela fudbalskih stručnjaka da je odlukom Skupštine N/FS BiH “fudbal u BiH sahranjen”, dok drugi smatraju da ovakav rasplet događaja otvara šanse za procvat najvažnije sporedne stvari u BiH.

A šta obični smrtnici, građani BiH kojima je sport jedina svjetla tačka u ovom sumornom svijetu koji su nam podarili naši političari, misle o stanju u Fudbalskom savezu BiH, ali i o “političkim pritiscima” na fudbal, možda se najbolje ogleda u jednom od mnogobrojnih komentara koje su posjetioci portala “24sata.info” danas napisali na temu “suspenzije N/FS BiH”. Komentar glasi:

“Buduća reprezentacija BiH – golman Radmanović, bekovi Komšić i Izetbegović, half linija Čović, Silajdžić, Ivanić i Lijanović, desno krilo (Živko) Budimir, desna polutka Tihić, centarfor Rajko Vasić, lijeva polutka Ljubić i lijevo krilo Lagumdžija.
Prva rezerva Dodik. On ne zna šutnuti loptu, ali biće dobar za svađanje. Zna isprovocirati sudiju Inzka. Ova repka je prava za pečenjak ligu… Pod nadzorom UEFA BiH. Ako se potuku (između sebe) ima narod da uživa!”

Svaki daljnji komentar je suvišan.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Pretresi na više lokacija, pronađena veća količina oružja i ekspl …

  Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

  Nakon jučerašnjeg ubistva u Lipnici oglasili se iz Tužilaštva TK

  Na području Kalesije u toku 2023. godine prijavljeno i evidentirano 1 …

  Naučite tkati ćilime sa Senadom Aščić

  CLOSE
  CLOSE