Kalesija 20°

Rok za fiskalizaciju ističe 15. jula!

Do 15. jula svi obveznici fiskalizacije dužni su početi koristiti fiskalne kase kojim će evdentirati promet.

Iako nas samo par dana djeli od krajnjeg datuma početka fiskalizacije tek je šestina od procjenog broja poreskih obveznika okončala sve potrebno. Po svemu sudeći produženja roka neće biti te bi rigorozne novačne kazne mogle neočekivano napuniti budžet.

Naredne sedmice ističe rok za fiskalizaciju i posljednje grupe poreskih obveznika koji su obavezni promet evidentirati fiskalnim kasama. Prema saznanjima poreske uprave do sada je tek manjina počela korisiti fiskalne kase. Medju onima koji još ne koriste fiskalne kase su gotovo sve registrovane advokatske kancelarije.Nema naznaka da će rok za početak fiskalizacije biti produžen. Zadrži li se sadašnje stanje mnogi će privrednici biti suočeni sa visokim novčanim kaznama zbog nekorištenja fiskalnih kasa, kazao je Fikret Hasanović, direktor Kantonalnog poreznog ureda Tuzla.

Kazne su predvidjene i za kupce koji se u krugu od 20 metara od prodajnog objekta zateknu bez fiskalnog računa. Iako izgleda teško provodljivo I njima bi se u tom slučaju mogle izreći novčane kazne.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Osamnaestogodišnjak iz Zenice preminuo od posljedica zaraze morbilama

Tomislav Cvitanušić uplatio članarinu u MIZ Srebrenica

Predstavljen bh. tim za Olimpijske igre u Parizu, Lana Pudar najveći …

Malonogometni turnir Šeher-Osmaci 30. i 31. jula

Šejlin recept za pitu buraniju

CLOSE
CLOSE