Kalesija 13°

Rasim Omerović protiv Dževada Hadžića

Rasim Omerović aktuelni načelnik Kalesije opet je kandidat ispred Stranke demokratske akcije za ovu funkciju na predstojećim izborima. Kako sada stvari stoje i rukovodstvo SDP-a je izabralo protukandidata, a riječ je o predsjedniku stranke, i poslaniku u Skupštini Tuzlanskog kantona Dževadu Hadžiću.

Kako je za Kalesija Online potvrdio izvor blizak ovoj stranci, na predsjendištvu protukandidat Hadžiću bio je predsjednik MZ Miljanovci Fuad Hasanović koji je možda i najzaslužniji za rezultate SDP-a u Kalesiji i Miljanovcima. Postavlja se pitanje kako će ove dvije političke opcije voditi predizbornu kampanju s obzirom da su u koalicionom bloku i da li će se to odraziti na odnose u Vladi TK, gdje u zadnje vrijeme (ne)cvjetaju ruže između SDA i SDP ministara.

Druge stranke još uvijek nisu objavile svoje kandidate za načelnika općine, ali kako nam je potvrđeno od predsjednika nekoliko stranaka uKalesiji najvjerovatnije će ispred ostalih svih stranaka biti jedan kandidat. Tako bi na predstojećim izborima u Kalesiji (BOSS, Stranka za BiH, Demokratska stranka invalida, A SDA, SDU te BPS Sefer Halilović, Naša stranka  i SBB) imale jednog kandidata za načelnika Kalesije, a o kome je riječ još uvijek nije poznato.

U javnosti se pojavila informacija da bi to mogao biti nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Sead Omerbegović, ali tu informaciju nam niko nije mogao potvrditi, ali ni demantovati od strane članova nabrojanih stranaka.

 

.
Ramo Abidović

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sutra obustava saobraćaja u centru Kalesije

  8.juna izložba ilustracija o Tojšićima autora Admira Delića

  U nedjelju memorijalni šahovski turnir „Ibrahim Huremović i Dževa …

  Oglas: Prodajem stan i poslovni prostor u Kalesiji

  Sutra u Kalesiji Dan sporta: Očekuje se prisustvo više od 1000 osnov …

  CLOSE
  CLOSE