Kalesija 17°

Rasim Ikanović iz Kalesije osumnjičen za iznudu 18.000 KM

Službenici Odjeljenja krim. policije PU Gradačac i PS Srebrenik, uz asistenciju Jedinice za podršku MUP TK-a su u subotu uhapsili Fahrudina Ferizovića (28) i Damira Šabanovića (27), oba iz Srebrenika, dok je u ponedjeljak policija uhapsila Rasima Ikanovića (50) iz Kalesije, zbog sumnje da su počinili krivično djelo “iznude”.

Trojka uz prijetnju od M.Č. uzela 18.000 KM

U Tužilaštvu TK saznajemo da su Ferizović, Šabanović i Ikanović osumnjičeni da su 26. februara 2011. godine oko 21:30 došli u diskoteku na području Srebrenika, prišli do stola za kojim je sjedila osoba sa inicijalima M.Č, trenutno  nastanjena u Srebreniku, koju su upotrebom fizičke snage i sile izveli iz objekta, uveli  u auto kojim su došli, zatim uz prijetnju pištoljem natjerali  da ih odvede do stana u Srebreniku, na kojem su upotrebom sile obili vrata, te prisvojili određeni iznos novca koji su premetanjem stvari tamo pronašli. Nakon toga su, i dalje prijeteći oštećenom upotrebom pištolja i fizičke sile, istog odvezli do njegove kuće u Brčko distriktu gdje im je predao određeni iznos novca, poslije čega su oštećenog vratili u Srebrenik. Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni izvršenjem krivičnih djela sebi pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 18.000 KM.

Pretres stambenih objekata i vozila

Po naredbi Općinskog suda Gradačac izvršen je pretres stambenih objekata i vozila koja uhapšena lica koriste. Pronađeni predmeti prilikom pretresa biće dostavljeni Kantonalnom tužilaštvu Tuzla, saopćeno je iz MUP-a TK.

Određena mjera jednomjesečnog pritvora

˝Općinski sud Gradačac prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Fahrudina Ferizovića i Damira Šabanovića zbog postojanja osnovane sumnje da su u grupi, u kojoj je bio i osumnjičeni Rasim Ikanović , počinili krivično djelo ˝iznuda˝, a Ferizović i Ikanović pomenuto krivično djelo u sticaju sa krivičnim djelom  ˝narušavanje nepovredivosti doma˝. Nakon što je lišen slobode, i Ikanović je predat u nadležnost Tužilaštva, gdje je  ispitan, te je postupajući tužilac i za ovu osobu Općinskom sudu Gradačac stavio prijedlog za određivanje pritvora˝, saopćeno je iz Tužilaštva TK. istraga je u toku.

Tip.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  U nedjelju “Dječija biciklijada” u Kalesiji

  Obilježavanje 32. godišnjice progona i stradanja Bošnjaka Šehera i …

  Putevi u BiH: Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove smanjena …

  Servisne informacije iz Živinica (22. 5. 2024.)

  Servisne informacije iz Kalesije (22. 5. 2024.)

  CLOSE
  CLOSE