Kalesija 22°

Rana nanesena riječima je jednako bolna kao i rana od noža…


Jednom bijaše jedan mali dječak koji je imao lošu narav. Njegov otac mu je dao punu kesu eksera i rekao mu je da svaki put kada pobjesni i izgubi kontrolu nad sobom, zakuca jedan ekser u ogradu.

Prvoga dana dječak je zakucao 37 eksera na ogradu. Tokom sledecih nekoliko mjeseci on je naučio da kontroliše svoj bijes i broj ukucanih eksera se smanjivao. Otkrio je da je lakše kontrolisati svoju narav, nego zakucavati eksere u ogradu.

I tako je došao dan, da tokom cijelog dana nije pobjesneo. On je rekao to svom ocu, a otac mu je kazao da svakog dana koga bude uspio da kontroliše svoje ponašanje, iz ograde isčupa jedan ekser. Dani su prolazili i jednoga dana dječak je bio u stanju da kaže svom ocu da je isčupao sve eksere.

Otac je uzeo sina za ruku i odveo ga do ograde i rekao: “Dobro si uradio sine moj, ali pogledaj sve te rupe u ogradi. Ograda više nikada neće biti ista. Kada u bijesu kažeš neku stvar, ona ostavlja ožiljak, kao sto su ove rupe na ogradi.
Mozes čovjeka ubosti nozem i izvući nož i poslije toga nije važno koliko puta kažes da ti je zao, rane ostaju”.

 

—Verbalna rana je isto tako bolna koliko i fizička. Prijatelji su zaista rijetki dragulji, oni čine da se smiješiš, ohrabruju te da uspiješ u nečemu, oni su spremni da te saslušaju, da podijele tvoj bol, imaju lijepe riječi i uvijek im je srce otvoreno za tebe… zato čuvaj svoje prijatelje.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Džemat Miljanovci pokrenuo akciju izgradnje dječijeg parka

Komunalac Kalesija i ove godine obezbijedio sredstva za nabavku komuna …

Viši inspektor Dragan Lukanović: Marš mira – Odjek želje da …

MZ Jajići organizuje izložbu fotografija nastalih u periodu od 1960 …

UM “Trik”: Likovni natječaj na temu “Rodna ravnopra …

CLOSE
CLOSE