Kalesija 14°

Ramiz Zahirović i Jasmin Mehić donirali knjige kalesijskoj biblioteci

Gradska biblioteka u proteklom periodu značajno je obnovila fond knjiga kojima raspolaže. Osim naslove do kojih dođu kupovinom i dobijanjem knjiga od Fondacije za bibliotečku djelatnost, knjižni fond obogati se i na način da građani poklone knjige biblioteci.

Tako je Ramiz Zahirović iz Tojšića, bivši poslanik u Federalnom parlamentu, poklonio biblioteci 50-ak knjiga različitih žanrova i različite tematike.

Kalesijskoj biblioteci, posredstvom Damira Bošnjakovića, profesora historije, 10 knjiga poklonio je  Jasmin Mehić iz Zavidovića. Riječ je o 10 primjeraka knjige ” Genealoška istraživanja zavidovićkih prezimena”. Autor knjige je Jasmin Mehić, a knjiga može poslužiti svima koji se bave sličnim  istraživačkim radom.

Fahrudin Sinanović, direktor JU BKC „Alija Izetbegović“, pri kojoj djeluje gradska biblioteka, izrazio je zahvalnost Ramizu Zahiroviću i Jasminu Mehiću za poklonjene knjige.

Zahirovići i Mehiću ćemo uputiti i pismene zahvalnice. Nadamo se da će biti još naših sugrađana koji će nam pokloniti neku knjigu. Pogotovo bi nam dobro došle knjige koje su zastupljene u lektiri za osnovne i srednje škole, kazao je direktor Fahrudin Sinanović.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

“Alfa Lux”: Oglas za posao

Putevi u BiH: Jutros se saobraća po mokrom kolovozu

Servisne informacije iz Živinica (13. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (13. 6. 2024.)

Usvojena Informacija o stanju sigurnosti na području TK

CLOSE
CLOSE