Kalesija 16°

Radio klub Kladanj: Aktivni i na svjetskoj sceni radioamaterizma

Na društvenim mrežama nam je servirano mnogo toga, od vijesti poslije kojih moramo popiti tabletu protiv glavobolje do onih koje nas oraspolože, nasmiju i poprave dan. Mi biramo da gledamo ove druge i o njima pišemo. Tako na red danas dođe i Udruženje odnosno Radio klub iz Kladnja. Fotografije aktivnih i nasmijanih članova navele su nas da pomislimo kako se u pomenutom klubu rade lijepe stvari. Provjerili smo i uvjerili se u isto. Iz Radiokluba E71 EDK kažu nam da je posebno u posljednje tri godine klub aktivan na državnom i regionalnom nivou kao osvajač prvih mjesta u aktivitijima i kupovima.

“Imamo odličnu saradnju sa općinskim i kantonalnim vlastima kao i sa drugim udruženjima u Kladnju. Takođe, imamo i odličnu saradnju sa drugim radio klubovima iz čitave BiH Hrvatske i Srbije. Aktivni smo i ma svjetskoj sceni radioamaterizma. To jeste KT band je aktivan imamo i sekciju radioamaterizma. Radimo sa nekoliko dječaka do 15 godina da postanu radioamateri” kažu iz kluba.

Iz kluba kažu da su imali i neke probleme, ali na svu sreću iste su uspjeli riješiti. Atmosfera je više nego odlična što dovodi do uspjeha i rezultata na koje su ponosni. Došlo je i do smjene u upravi Radio kluba, novi predsjednik je Zlatan Panić.

Podsjećanja Radio klub iz Kaldnja osnovan je 1965.godine. Osvajač je mnogobrojnih nagrada uglavnom su to prva i druga mjesta na državnom i međunarodnom nivou. U ratu je imao važnu ulogu u spajanju porodica, uspostavljanja pokidanih veza.

U klubu je trenutno 36 članova, a u toku je upis novih članova. Članstvom u klubu zainteresovani dobivaju priliku pohađanja besplatnog kursa iz radioamaterizma , te nakon toga stiču pravo na lični pozivni znak.

Od aktivnosti koje provode, spomenut ćemo da su se odazvali pozivu organizatora manifestacije “Trči za zdravlje Kladanj 2023.” da obezbjede radio komunikaciju i pomognu u održavanju manifestacije.

Planova za budućnost itekako imaju i ne sumnjaju da će uz trud i rad uspjeti i realizovati iste.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

    Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

    Komentari

    Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

    Tajani: Situacija u BiH je bolja nego ikada u historiji, Italija će u …

    U utorak 12.marta obilježavanje godišnjice pogibije kalesijskih poli …

    Kakvo nas proljeće očekuje: Objavljena dugoročna vremenska prognoza

    Rok za izdavanje e-legitimacija u TK ističe 31. marta

    BKC Kalesija: U četvrtak promocija knjige poezije Huseina Haskovića …

    CLOSE
    CLOSE