Kalesija 22°

Putevi u BiH: U poslijepodnevnim satima očekuje se pojačan intezitet saobraćaja na većini graničnih prelaza

Početak posljednjeg radnog dana u ovoj sedmici karakterišu povoljne vremenske prilike i umjerena frekvencija vozila. Nešto kasnije, kako dan bude odmicao, intezitet saobraćaja će se pojačavati, posebno na prilazima većim gradskim centrima. 

Mnogi će vikend pred nama iskoristiti za odlazak na more, pa u poslijepodnevnim satima očekujemo pojačan intezitet saobraćaja na putnim pravcima na jugu zemlje i većini graničnih prelaza. 

Vozače molimo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da poštuju  saobraćajne propise. Držize odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosne pojaseve.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16;30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, Modriča-Gradačac, Doboj-Rudanka-Johovac,  na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Do 10.09. u kanjonu Tijesno na putnom pravcu  Karanovac-Crna Rijeka održava se sportska manifestacija, zbog čega u vremenu od 11 do 11:45 sati dolazi do obustave saobraćaja.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Najava: Danas obilježavanje 32. godišnjice progona i stradanja Bošn …

Bakir Krajinović: Stiže ljeto, temperature do 31 stepen, očekuju se …

Bolni plašt tišine u Tuzli prekidaju jecaji roditelja ubijene mlados …

Koje namirnice vam mogu pomoći da smanjite stres

Istekao je rok za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka i …

CLOSE
CLOSE