Kalesija 19°

Provaljeno u pravoslavnu crkvu u Dubnici

Za sada nepoznate osobe su najvjerovatnije u noći sa ponedjeljka na utorak, izvršile provalnu krađu u pravolsavnoj crkvi u Dubnici kod Kalesije.

Naime, kako je za RTV Slon rekao sveštenik Dragan Todorović nepoznate osobe su u crkvu ušle tako što su razbile prozor sa vanjske strane crkve. Prema Todorovićevim riječima iz crkve je ukradena i knjiga „Jevanđelje“ koja za njega ima neprocjenjivu duhovnu vrijednost.

Pored pomenute knjige na crkvi je oštećeno jedno staklo, luster, oluci kao i nekoliko ikona, a visina materijalne štete će biti poznata narednih dana. Dragan Todorović je preko dva sata davao iskaz pripadnicima PU Kalesija, koji su sačinili zapisnik, a tvrde i da rade na rasvjetljavanju pomenutog krivičnog djela.

Treba naglasiti da je u posljednjih nekoliko mjeseci zabilježen porast krivičnih djela u Kalesiji, međutim još niko od izvršilaca nije otkriven. Podsjećanja radi u junu su se dogodile dvije teške krađe na području Kalesije, jedna pljačka zlatare pedesetak metara od PS Kalesija kao i pljačka benzinske pumpe u Hidanima, počinioci su nepoznati, a policija navodno traga za počiniocima.

RTV Slon

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Osamnaestogodišnjak iz Zenice preminuo od posljedica zaraze morbilama

Tomislav Cvitanušić uplatio članarinu u MIZ Srebrenica

Predstavljen bh. tim za Olimpijske igre u Parizu, Lana Pudar najveći …

Malonogometni turnir Šeher-Osmaci 30. i 31. jula

Šejlin recept za pitu buraniju

CLOSE
CLOSE