Kalesija 13°

Promjene zbog kojih ćete htjeti napustiti Facebook!

Korisnici Facebooka, pripremite se na šok jer uskoro dolaze promjene zbog kojih ćete „poludjeti“ i htjeti napustiti ovu društvenu mrežu!

Ovakvim je tonom započeo svoju kolumnu za CNN Pete Cashmore, osnivač i CEO internet stranice Mashable i veliki stručnjak za društvene medije.

U toj je kolumni Cashmore priznao da je, nakon što je aktivirao Timeline brzo požalio i automatski htio vratiti stari profil, ali to više nije bilo moguće tako da je ostao „zaglavljen“ u Timelineu.

Međutim, nakon što se navikao na radikalne promjene i drugačiji način prikazivanja sadržaja, shvatio je da je Timeline „album u kojem je dokumentiran naš cijeli život – od rođenja do sada: sve uspomene, pobjede, porazi, ljubavi i sve između“.

Nakon što na Timelineu provedete određeno vrijeme uređujući ga – počevši od naslovne slike pa do isticanja važnih događaja i skrivanja nevažnih/neugodnih sadržaja, shvatit ćete, dodaje Cashmore, da nas „Facebook poznaje bolje od nas samih“. Zaboravite klasične profile i gomilanje nevažnog sadržaja, ova društvena mreža pronalazi najemotivnije i najdirljivije trenutne naših života te ih izdvaja u nepreglednom moru običnih informacija.

U poprilično emotivnom izljevu prema Facebooku Cashmore kaže da je Timeline „čudo kompjuterskog programiranja“ i „algoritam koji izaziva tako dubok emocionalni podražaj“ i da ćete ga, nakon početnog odbijanja, zavoljeti tako da se više nikad nećete htjeti vratiti starom profilu.

Timeline bi svim korisnicima trebao postati dostupan uskoro – možda već do kraja ove sedmice.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Putevi u BiH: Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

  Servisne informacije iz Živinica (23. 2. 2024.)

  Servisne informacije iz Kalesije (23. 2. 2024.)

  Pretresi na više lokacija, pronađena veća količina oružja i ekspl …

  Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

  CLOSE
  CLOSE