Kalesija 19°

Priprema staza na bh. planinama u toku

Na bh. planinama od jučer pada snijeg koji je već napravio manji bijeli pokrivač. Aktivirani su topovi za umjetno osnježivanje staza na Jahorini i Ravnoj planini.
Topovi su u funkciji i na Ravnoj planini pa se upravitelji nadaju kako će staze biti spremne za skijanje već u subotu. Na ovoj je planini ski-staza produžena za pet kilometara u odnosu na prošlu godinu i dužina sada iznosi 12,5 kilometara.

U ponudi će biti svakodnevno noćno skijanje. Kako su nam rekli iz OC Jahorina, snijeg još pada, a zahvaljujući niskim temperaturama stekli su se uvjeti za aktiviranje topova. Nadaju se da će se zimski uvjeti zadržati te da bi staze za skijanje uskoro mogle biti u funkciji.

Podsjetimo, na Jahorini je ove godine pripremljeno pet novih blagih staza te staza za spust na kojoj će nakon 28 godina moći uživati iskusniji skijaši.

Na Vlašiću se još nisu stekli uvjeti za puštanje staza u rad. Zvanično otvorenje je zakazano za 21. decembar, a ukoliko bude uvjeta, staze će biti puštene u rad ranije.

Bjelašnica je također čekala niže temperature, a prema vremenskoj prognozi one će se zadržati nekoliko dana. Ukoliko vremenske prilike budu pogodavale, staze će biti puštene u rad prije zvanične sezone.

klix.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona izdaje upozorenje i preporuke …

Zašto visoke temperature uzrokuju glavobolje i šta možete učiniti …

Majke Srebrenice i preživjele žrtve genocida obišli mjesta masovnih …

Tragičan kraj: Pronađeno tijelo jednog utopljenika u Drini, za drugi …

Neumski hotelijeri zadovoljni sezonom, pronalazak kvalitetne radne sna …

CLOSE
CLOSE