Kalesija

Prijedlog za ručak: Piletina s medom i bijelim lukom

Za današnji ručak isprobajte piletinu s medom, bijelim lukom i boranijom, koja bude gotova otprilike za jedan sat.

FOTO: Ilustracija

Uz ovu količinu sastojaka moći ćete poslužiti od četiri do šest porcija.

Sastojci

  • Šest komada pilećeg karabataka (po želji dodati so i biber)
  • Kašika putera
  • Tri češnja bijelog luka
  • Kašika smeđeg šećera
  • 85 g meda
  • Kašičica majčine dušice
  • Kašičica origana
  • 450 g zelene boranije
  • Zagrijte rernu na 200 stepeni.
  • Karabatake posolite i pobiberite.
  • Otopite kašiku putera na umjerenoj vatri. Dodajte piletinu i pržite je s obje strane dok dok ne porumeni.
  • Sklonite piletinu sa šporeta i izlijte višak masnoće.
  • Dodajte luk, šećer, med, majčinu dušicu, origano i pomiješajte. Smanjite vatru na nisku temperaturu.
  • Vratite piletinu u tavu i premažite je sosom.
  • Dodajte boraniju.
  • Pecite u rerni 25 minuta.
Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Učenici MSŠ Kalesija obilježili Svjetski dan borbe protiv dijabetes …

U Živinicama obilježen Svjetski dan dijabetesa

Čeka nas teška zima, da li je Kalesija spremna za zimske uslove na p …

Učenici MSŠ Kalesija organizovali prodajni bazar, novac usmjerili na …

Danas stupa na snagu novi Zakon o unutrašnjoj trgovini: Ko je izuzet …

CLOSE
CLOSE