Kalesija 16°

Premijer Vlade TK sa saradnicima posjetio Općine Sapna i Kalesija

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, na čelu sa premijerom Tuzlanskog kantona Seadom Čauševićem, danas je boravila u posjeti općinama Sapna i Kalesija.

U delegaciji su se uz premijera našli ministar finansija Mlađan Lazić, ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Senija Bubić, ministar za rad i socijalnu politiku Sead Hasić, te ministar za boračka pitanja Asim Aljić. Govorilo se o problemima i pomoći koje ove dvije Općine trebaju od Vlade TK.

Tokom posjete Sapni govorilo se problemima koji deceniju muče stanovnike ove Općine. Oni najvažniji su zapošljavanje mladih, završetak sportske dovrane, izrada prostornog plana, sanacija puteva i povratak. – Jedno od najvažnijih pitanja je kako pokrenuti proizvodne pogone i kako uposliti mlade fakultetski obrazovane ljude i one sa srednjom stručnom spremom. Općina Sapna nudi besplatno zemljište za potencijalne investitore i želimo pokrenuti nešto konkretno nakon 12 godina. Sportska dvorana je u završnoj fazi, u avgustu iduće godine planiramo njeno otvaranje ukoliko nam Vlada TK pomogne. Već četiri godine radimo na regulaciji rijeke Sapne, kada su velike kiše i polave nanese nam milionske štete, istakao je Ismet Omerović, načelnik Općine Sapna.

– Ovo nije kurtoazna posjeta, nego otvoreni dijalog, gdje govorimo o problemima koji muče ljude u Sapni i Kalesiji. Najveći broj zaposlenih je u Javnim institucijama, s toga je potrebno u ove dvije općine uvesti potencijalne investitore, kazao je Sead Čaušević, premijer Vlade TK.
Delgacija Vlade Tk, posjetila je i Kalesiju, gdje naglašena potreba za izgradnjeom fabrike vode i sportske dovrane. Za laboratoriju u fabrici vode potrebno nam je hitno 30. 000 konvertibilnih maraka, kazao je Rasim Omerović, načelnik Općine Kalesija.
On je dodao da s obzirom na budžet Vlade TK, nisu tražili konkretnu pomoć, kazao je Omerović.
Premijer i ministri u Vladi TK, posjetili su sportske dvorane u Sapni i Kalesiji.

rtvtk.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Šta podrazumijeva putničko zdravstveno osiguranje i kada trebate pod …

Bajramska čestitka: JU Centar za socijalni rad Kalesija

Bajramska čestitka: BKC “Alija Izetbegović” Kalesija

Bajramska čestitka: MM Metal Kalesija

Bajramska čestitka: „UNIS-TOK“ d.o.o. Kalesija

CLOSE
CLOSE