Kalesija 20°

POZIVNICA: “KLIK Džafići 2011.”/ Sve je spremno za prvu likovnu koloniju u općini Kalesija

U organizaciji JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija i BZK „Preporod“ Kalesija, u Džafićima (MZ G. Vukovije), općina Kalesija, u subotu i nedjelju (18. i 19. juni) održaće se prva kalesijska likovna kolonija pod nazivom „KLIK Džafići 2011“.


Pored 50-tak slikara iz Bosne i Hercegovine, na ovoj likovnoj koloniji će učestvovati i nekoliko umjetnika iz cijelog svijeta, o ćemu detaljno pisati nakon završetka prve likovne kolonije u općini Kalesija.
Treba naglasiti da su svoje mjesto među učesnicima ove kolonije našli i dvojica mladih umjetnika iz Kalesije, o kojima smo pisali na našem portalu, Nihad Alić i Amir Muminović.

Dolazak gostiju je planiran u subotu (18. juni) u 8h, a svečano otvaranje Kolonije planirano je u 12h.
Na otvaranju će se obratiti domaćin Kolonije, Rasim ef. Hamidović, zatim predstavnik umjetnika, kalesijski slikar Sejfulah Imamović, te načelnik općine Kalesija Rasim Omerović, koji će zvanično i otvoriti prvu likovnu koloniju „KLIK Džafići 2011.“.

Velike zasluge pripadaju i mještanima Džafića (G. Vukovije) koji su pokazali veliku želju da se u njihovom mjestu održi ovakva manifestacija, te su ponudili svoje domove kao smještaj umjetnicima koji dolaze iz daleka.

„Sve je spremno za održavanje prve likovne kolonije u općini Kalesiji, i nadamo se da ćemo iz prekrasnog ambijenta u Džafićima poslati lijepu sliku u svijet, te našu Općinu predstaviti u najboljem svjetlu“ – poručio je Fadil Hujdurović, predsjednik organizacionog odbora „KLIK Džafići 2011.“

—Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane građane da posjete ovu likovnu koloniju u Džafićima (G. Vukovije).

Kalesija Online je jedan od medijskih pokrovitelja ovog događaja, te ćemo uz veliko zadovoljstvo posjetioce portala izvještavati sa ovog dvodnevnog događaja.
Očekuje se dolazak i većeg broja medija iz cijele BiH;  BHT, FTV, rtv TK, rtv Slon, Radio Feral (…) što govori o veličini i značaju ovog događaja za kulturu općine Kalesija.

DOBRODOŠLI

 

Admir Karić

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona izdaje upozorenje i preporuke …

Zašto visoke temperature uzrokuju glavobolje i šta možete učiniti …

Majke Srebrenice i preživjele žrtve genocida obišli mjesta masovnih …

Tragičan kraj: Pronađeno tijelo jednog utopljenika u Drini, za drugi …

Neumski hotelijeri zadovoljni sezonom, pronalazak kvalitetne radne sna …

CLOSE
CLOSE