Kalesija -7°

Poziv mještanima: Javna rasprava o Nacrtu budžeta danas u Saračima i Miljanovcima

Javna rasprava o Nacrtu budžeta za narednu godinu održat će se danas u prostorijama čitaonice u Saračima za mještane MZ Sarači i Lipovice u 16:00 sati i u prostorijama Doma kulture u Miljanovcima u 18:00 sati.

Javne rasprave sinoć su održane u MZ Dubnica i MZ Prnjavor gdje su mještani iznijeli svoje prijedloge koji bi se trebali naći u Budžetu za 2024.godinu.

Mještani Dubnice i Mahmutovića od predstavnika Općine Kalesija zatražili su da u budžetu pozicioniraju sredstva za asfaltiranje puta od mosta Dubnica do skretanja za Mahmutoviće, da se kupi zemljište za Dom kulture, sanira klizište na lokalitetu „Loza“, izvrši asfaltiranje platoa kod česme Imšića i izvrši zacjevljivanje kanala do rječice Bijeljevac.

Također, zatraženo je da se obezbjede sredstva za uličnu rasvjetu od BP „Polo“ do Mektebskog centra i da se na ovoj dionici izvrši uređenje kanala uz lokalni put.

Mještani Prnjavora su tražili da se u narednoj godini izvrši adaptacija Doma kulture, izgradi alternativni put od Prnjavora prema mjesnom mezarju, uredi korito rijeke Dubnice koja protiče kroz ovo naselje te da se izvrši uređenje i nasipanje puta koji vodi prema poljoprivrednim parcelama.

U Budžetu za narednu godinu mještani ovog naselja žele da se nađe i Udruženje „Može bolje“ sa posebnim kodom ali i da se uradi musala na mezarju u Prnjavoru.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  PIO će tražiti manje papirologije od budućih penzionera, ali na isp …

  Čeka li nas novi masovni egzodus bh. državljana? Njemačka počela o …

  Navijači FK “Mladost 78” Vukovije Donje birali najboljeg …

  Beauty Beast By Mel kozmetika izbacuje liniju novih proizvoda: Zaštit …

  Teško povrijeđena: Uhapšen muškarac koji je ranio ženu u Tuzli

  CLOSE
  CLOSE