Kalesija 20°

Povoljni uvjeti za vožnju, vozači teretnih vozila se mole da propuštaju kolone

U većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se uz povoljne uvjete za vožnju i slab do umjeren promet vozila. Izuzetak su saobraćajnice u gradskim centrima gdje je u ovim jutarnjim satima promet vozila pojačan.

put

Na autoputu A-1 (Zenica-Tarčin i Zvirovići-Bijača) nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16, u ovisnosti od pravca kretanja.

Zbog minerskih radova danas od 12 do 17 sati mogu se očekivati kraće obustave (do 5 minuta) na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima moguće je usporeno saobraćanje, a izdvajamo magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Jošanica-Stup, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-18 Priboj-Simin Han i M-4 Simin Han-Caparde, kao i magistralne puteve na području Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18) i Livna (M-6.1).

Na graničnim prelazima Doljani, Ivanica i Izačić ovoga jutra pojačan je izlazak vozila iz BiH. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Osamnaestogodišnjak iz Zenice preminuo od posljedica zaraze morbilama

Tomislav Cvitanušić uplatio članarinu u MIZ Srebrenica

Predstavljen bh. tim za Olimpijske igre u Parizu, Lana Pudar najveći …

Malonogometni turnir Šeher-Osmaci 30. i 31. jula

Šejlin recept za pitu buraniju

CLOSE
CLOSE