Kalesija -2°

Potpisan Sporazum između Vlade TK i Saveza samostalnih sindikata


Sporazum o međusobnoj saradnji potpisali su predstavnici Vlade Tuzlanskog kantona i Kantonalnog odbora Saveza samostalnih sindikata BiH Tuzlanskog kantona.
Kako je istaknuto ovom prilikom Sporazum je potpisan po ugledu na sličan akt koji su potpisali Vlada Federacije BiH i Savez samostalnih sindikata BiH.
„Glavni cilj Sporazuma jeste učvrstiti partnerski odnos, te stvoriti pretpostavke za dijalog i zajedničko rješavanje ključnih pitanja vezanih uz razvoj Tuzlanskog kantona, te položaj radnika i njihovu socijalnu sigurnost“, istakao je premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević koji je u ime Vlade Tuzlanskog kantona i potpisao Sporazum.
U narednom periodu, koji neće biti niti lagan, niti jednostavan, strane su se složile da dogovorom i sporazumijevanjem zajednički rade na rješavanju problema.

„Od ovog sporazuma mi očekujemo dobru saradnju i razumijevanje od strane Vlade Tuzlanskog kantona, a što se već i pokazalo, jer smo u proteklih mjesec dana već napravili određene korake i dogovorili dalje aktivnosti“, riječi su Fahrudina Šahovića, predsjednika Kantonalnog odbora Saveza samostalnih sindikata Tuzlanskog kantona.
Iako je Sporazum potpisan sa Savezom samostalnih sindikata BiH, odnosno sindikatima njegovim članovima, Vlada Tuzlanskog kantona je otvorena za dijalog i partnerski odnos sa svim sindikalnim organizacijama, čulo se danas na sastanku.
Osim premijera Čauševića i predsjednika Šahovića, potpisivanju sporazuma prisustvovali su ministri u Vladi Tuzlanskog kantona i predstavnici granskih sindikata članova Saveza.

( Odjeljenje za informisanje Vlade TK)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Bolji uslovi za pacijente Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli

  Schmidtova poruka vlastima: O standardima OSCE-a i nadležnostima CIK- …

  Liga mladih KSTK: Juniori kalesijske Bosne bore se za titulu prvaka

  Što oči vide, to ruke naprave: Malik pravi istinska remek djela od d …

  Uprava policije MUP TK-a: Tokom vikenda iz saobraćaja isključeno uku …

  CLOSE
  CLOSE