Kalesija

 “Poslanik u mom srcu”: Dodijeljene nagrade pobjednicima literarnog konkursa 

U sali BKC “Alija Izetbegović” Kalesija danas je održana Vjeronaučna akademija-Proglašenje pobjednika literarnog natječaj.Natječaj je uspješno realizovan zahvaljujući Aktivu vjeroučitelja i Aktivu profesora bosanskog jezika. Pobjednici su proglašeni u tri kategorije.

“Ove godine tema su bile dove, u kojima smo molili Uzvišenog Allaha da nam da ono što kojem od tih uzrasta treba. Mi smo preponosni na našu djecu kaja su svojim izričajem pokazala veliki nio i sposobnosti i želje da se ispolje kroz dovu moleći Allaha za svoje potrebe. Današnje teme koje su ispoljene u vidu dove od strane učesnika sva tri nivoa su najsrčaniji i najiskreniji vidovi dove upućene Allahu. Mi smo, naša komisija odabrana od strane MIZ Kalesija, odabrali najbolje radove. Čestitamo svima koji su uzeli učešća u ovom konkursu.” kazao je glavni imam MIZ Kalesija Muharem ef. Mešanović.

Akademiji su prisustvovali učenici iz svih pet osnovnih škola sa područja Kalesije čiji radovi su izabrani za najbolje, a od svih njih u tri kategorije izabrani su pobjednici.

Treće mjesto u najmlađoj kategoriji osvojila je Amna Jahić, drugo Sara Selimović a pobjednica je Lejla Arifagić. U drugoj kategoriji treće mjesto dijele Ziba Rizvić i Maida Hadžić. Drugo mjesto osvojila je Amna Mešanović, a prvo mjesto Azra Hodžić. U trećoj kategoriji treće mjesto osvojile su Merjem Arifović i Dženisa Paščanović, drugo mjesto Meris Šmigalović. Pobjednik u ovoj kategoriji Elma Hujdur.

Vjeronaučnom akademijom završena je manifestacija “Poslanik u mom srcu”. Manifestacija se održava u mevludskim danima kada se izvođenjem kulturnih i vjerskih programa oživljava sjećanje na lik i djelo posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda, a.s. Ove, kao i prethodnih godina, upriličen je veliki broj aktivnosti.

Snimak sa Akademije moći ćete pogledati na YouTube kanalu NEON Televizije kao i programu NEON Televizije.

FOTO GALERIJU POGLEDAJETE OVDJE

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Muslimani večeras dočekuju Lejletu-l-berat, noć u kojoj se ispisuje …

  Košarkaši sutra nastupaju: Juniori domaćini, ostale selekcije putuj …

  Kalesijski odbojaši upisali još jednu pobjedu

  Kako konzumiranje jaja može uticati na gubitak težine?

  BKC Kalesija: U ponedjeljak promocija izuzetno vrijednog djela BOSANSK …

  CLOSE
  CLOSE