Kalesija 12°

Pored knjiga kuhanje joj je velika ljubav: Ameline torte “putuju” i u druge gradove

Znate onaj osjećaj kada “prelistavate” objave na Facebooku i po nekom nepisanom pravilu nekako dođete do fotografija sa hranom. Odjednom vam se i kuha i jede. Malo više jede nego kuha ali otom-potom.. Upravo nam se to desilo i jutros. Tražeći nešto potpuno drugo došli smo do stranice Sweets by Amela. I drago nam je zbog toga. Jer, opet po nekom nepisanom pravilu, kada vidimo nešto lijepo moramo se “vlasniku” stranice i javiti. Kada smo se javili ponovo, na veliku sreću, naišli smo na mladu, pozitivnu, vrijednu osobu čija priča inspiriše.

Amela Ćosović ima 28 godina. Završila je komparativnu književnost i bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, gdje i živi. Pored knjiga kuhanje i torte su, kaže, njena najveća strast.

“Torte za prodaju pravim već 3-4 godine od čega je protekla godina najaktivnija. Sve je počelo kao hobi. Prvo sam pravila torte i kolače za porodicu i kroz neko vrijeme su mi se po preporuci počeli ljudi javljati. Napravila sam stranicu na Instagramu i Facebooku-u pod nazivom Sweets by Amela. Sada sam počela snimati i videe uz koje objavljujem i recepte. Uskoro ću zatrpati profil takvim objavama. Na početku nije bilo puno narudžbi, sada se to već promijenilo. Mada ni sada nemam svaki dan narudžbe ali uz marketing i obuke i to će se promijeniti i nadam se da će se i posao povećati ako Bog da. San mi je da otvorim svoju slastičarnu.”kazala je Amela za portal NEON Televizije.

Ono što kupci najviše traže su čokoladne torte, kinder, kao i torte sa slikama i natpisima..Nije joj teško sve ispoštovati jer uživa dok kuha što se vidi i na fotografijama.

“Najveći izazov je kada u kratkom roku dobijem više narudžbi. Na primjer, Bajram, za taj praznik sam imala naručenih 10 torti i 10kg sitnih kolača. Bilo je teže jer sam torte sve trebala napraviti u isto vrijeme kako bi bile friške ali i kako bih ispoštovala rok. Hvala Bogu uspjela sam. Također su mi izazovi i kada torta treba putovati pa se brinem kako će preći put, hoće li ostati čitava, hoće li se istopiti.. Hvala Bogu do sada su svaki put uspješno isporučene.” dodaje naša sagovornica.

Svjesna je da treba još puno da uči ali je spremna i na to. Fotografije i videozapisi govore da zaista mnogo toga već zna…

Uživajte u fotografijama torti i kolača, ali i videu koji vam može poslužiti kao ideja šta kuhati za ručak..

Ukoliko poslije ovog teksta budete gladni kao mi i bude vam se jelo slatko, nemojte nam zamjeriti..Možda negdje u kući ima jabuka umjesto kolača 🙂

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

“Mladost” slavila pobjedu,”Sloga” i “Bos …

Juniori “Bosne” osvojili drugo mjesto na državnom prvenst …

Završen memorijalni turnir „Ibrahim Huremović i Dževad Ikanović …

Zekerija Jahja Salihović drugi na državnom takmičenju iz islamske v …

VIDEO/ Bez obzira na kišno vrijeme 65 mališana uzelo učešće na &# …

CLOSE
CLOSE