Kalesija 14°

Položeno cvijeće i odata počast „Zlatnom ljiljanu“ Senadu Požegiću

Delegacija Općine Kalesija predvođena općinskim načelnikom Seadom Džafićem danas je u sklopu obilježavanja 23.maja Dana Općine Kalesija, položila cvijeće i odala počast „Zlatnom ljiljanu“ Senadu Požegiću koji je ubijen na današnji dan 1992.godine.

Senad Požegić je dao život prilikom oslobađanja Kalesije. Njegovu žrtvu ne smijemo zaboraviti i mlađi naraštaji trebaju da uče o hrabrosti njega i drugih saboraca iz tog perioda, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je istakao da je Senad Požegić bio hrabar borac, neustrašiv, pravi patriota i borac za domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Žao mi je što nas danas ovdje nema hiljadu, jer Senad i njegova žrtva za domovinu su to zaslužili. Na ovo obilježavanje pozvani su vijećnici, građani, predstavnici politika, ali ih nema ovdje svih, nisu došli, istakao je Džafić u svom obraćanju.

O liku i djelu Senada Požegića govorio je njegov saborac Salih Suljkanović koji je sa dosta emocija pričao o 11.maju 1992.godine i danu kada je zajedno sa saborcem, komšijom i prijateljem krenuo u akciju odbrane voljenog grada.

Prisutnima se obratio i predsjednik Vijeća MZ Kalesija Centar Hasan Ramić istakavši da je potrebno više uključivanja lokalne zajednice i samih građana u ovakva obilježavanja spominjući i druge Senadove saborce koji su tih dana poginuli u Kalesiji.

Pored delegacije Općine Kalesija cvijeće su položili i predstavnici MZ Kalesija Centar, boračka udruženja i organizacije te članovi porodice poginulog „Zlatanog ljiljana“ Senada Požegića.

Delegacije su položile cvijeće i odale počast i svim poginulim borcima i šehidima na centralnom spomen obilježju u centru Kalesije.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Šta podrazumijeva putničko zdravstveno osiguranje i kada trebate pod …

Bajramska čestitka: JU Centar za socijalni rad Kalesija

Bajramska čestitka: BKC “Alija Izetbegović” Kalesija

Bajramska čestitka: MM Metal Kalesija

Bajramska čestitka: „UNIS-TOK“ d.o.o. Kalesija

CLOSE
CLOSE