Kalesija -8°

Položeno cvijeće i odata počast „Zlatnom ljiljanu“ Senadu Požegiću

Delegacija Općine Kalesija predvođena općinskim načelnikom Seadom Džafićem danas je u sklopu obilježavanja 23.maja Dana Općine Kalesija, položila cvijeće i odala počast „Zlatnom ljiljanu“ Senadu Požegiću koji je ubijen na današnji dan 1992.godine.

Senad Požegić je dao život prilikom oslobađanja Kalesije. Njegovu žrtvu ne smijemo zaboraviti i mlađi naraštaji trebaju da uče o hrabrosti njega i drugih saboraca iz tog perioda, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je istakao da je Senad Požegić bio hrabar borac, neustrašiv, pravi patriota i borac za domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Žao mi je što nas danas ovdje nema hiljadu, jer Senad i njegova žrtva za domovinu su to zaslužili. Na ovo obilježavanje pozvani su vijećnici, građani, predstavnici politika, ali ih nema ovdje svih, nisu došli, istakao je Džafić u svom obraćanju.

O liku i djelu Senada Požegića govorio je njegov saborac Salih Suljkanović koji je sa dosta emocija pričao o 11.maju 1992.godine i danu kada je zajedno sa saborcem, komšijom i prijateljem krenuo u akciju odbrane voljenog grada.

Prisutnima se obratio i predsjednik Vijeća MZ Kalesija Centar Hasan Ramić istakavši da je potrebno više uključivanja lokalne zajednice i samih građana u ovakva obilježavanja spominjući i druge Senadove saborce koji su tih dana poginuli u Kalesiji.

Pored delegacije Općine Kalesija cvijeće su položili i predstavnici MZ Kalesija Centar, boračka udruženja i organizacije te članovi porodice poginulog „Zlatanog ljiljana“ Senada Požegića.

Delegacije su položile cvijeće i odale počast i svim poginulim borcima i šehidima na centralnom spomen obilježju u centru Kalesije.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  PIO će tražiti manje papirologije od budućih penzionera, ali na isp …

  Čeka li nas novi masovni egzodus bh. državljana? Njemačka počela o …

  Navijači FK “Mladost 78” Vukovije Donje birali najboljeg …

  Beauty Beast By Mel kozmetika izbacuje liniju novih proizvoda: Zaštit …

  Teško povrijeđena: Uhapšen muškarac koji je ranio ženu u Tuzli

  CLOSE
  CLOSE