Kalesija

Poljoprivrednici TK sutra dijele besplatno svoje proizvode u znak protesta zbog teškog položaja


Udruženje poljoprivrednika Tuzlanskog kantona obavještava da će dana 16.06.2011. sa početkom u 8 sati na parkingu preko puta BKC–a u Tuzli, izvršiti besplatnu podjelu povrća u znak protesta zbog teškog položaja poljoprivrednika BiH.

Sarajevo: Građani nosili gajbe domaćih krastavaca

Dijeljenjem krastavaca iz domaće proizvodnje ispred zgrade državnih institucija BiH Udruženje poljoprivrednika u BiH juče je iskazalo nezadovoljstvo svojim položajem u zemlji.

Predsjednik Udruženja Miro Pejić rekao je da je povrće iz domaće proizvodnje, pored prekomjernog uvoza u proteklim godinama, sada doživjelo još lošiji plasman zbog negativne kampanje u Evropi.
Pejić je pozvao građane BiH da nesmetano i bez straha konzumiraju domaće proizvode, te pozvao vlasti u BiH da u roku od 30 dana formiraju Vijeće ministara BiH.

On traži da se donese odluka o zaštiti domaće proizvodnje i da se donese odluka o oporezivanju luksuzne robe kako bi se osigurala značajna sredstva za podsticaj u poljoprivredi na entitetskim nivoima.
“Ako do toga ne dođe, blokirat ćemo granične prelaze u oba entiteta”, poručio je Pejić dodavši da ako i to ne urodi plodom, poljoprivrednici iz BiH će formirati šatorsko naselje pred institucijama i blokirati unutrašnje saobraćajnice.

sarajevo-x

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Putevi u BiH: Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

  Servisne informacije iz Živinica (19. 4. 2024.)

  Servisne informacije iz Kalesije (19. 4. 2024. )

  Više od 20 miliona KM isplaćeno političkim subjektima u 2023. iz bu …

  Vedran Alidžanović novi glavni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuz …

  CLOSE
  CLOSE