Kalesija

Počele pripreme za “KLIK Džafići 2012.”: Načelnik Omerović primio članove Organizacionog odbora Kalesijske likovne kolonije

Danas (četvrtak, 15. februar) je u kabinetu općinskog načelnika, gospodina Rasima Omerovića, upriličen prijem za članove Organizacionog odbora Kalesijske likovne kolonije „Džafići 2011“.

Tom prilikom je izraženo obostrano zadovoljstvo u pogledu učinjenog na organizaciji prve likovne kolonije u Kalesiji, a članovi Organizacionog odbora na čelu sa gospodom Fadilom Hujdurovićem, Rasimom Hamidovićem i Sejfulahom Imamovićem, uručili su gospodinu Omeroviću umjetničku sliku, kao znak zahvalnosti za pomoć i pokroviteljstvo prošlogodišnje likovne kolonije.

Da priča o likovnoj koloniji u Kalesiji nije završena govori i činjenica da je općinski načelnik obećao svesrdnu podršku u organizaciji ovakvih aktivnosti, što ujedno znači i najavu nove likovne kolonije u 2012. godini, ali i pokazuje gest vrijedan hvale u vremenu u kojem je kultura na društvenim marginama, osuđena na borbu za goli opstanak.

JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija je već poduzela aktivnosti na organizaciji likovne kolonije i ove godine, a današnja posjeta općinskom načelniku samo je vjetar u leđa organizatorima. Time ova manifestacija prerasta u tradicionalnu, što zahtijeva dodatnu ozbiljnosti i predaniji pristup u radu.

— Podsjetimo, Kalesijska likovna kolonija „Džafići 2011.“ održana je 18. i 19. 06. 2011. godine u Džafićima, MZ Vukovije Gornje, općina Kalesija.
Organizatori su bili JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija i BZK „Preporod“ Kalesija. Na Likovnoj koloniji učestvovalo je 33 umjetnika i veliki broj učenika osnovnih i srednjih škola. Produkt Likovne kolonije je 50 evidentiranih djela. Pored umjetnika, okupila je i veliki broj posjetilaca.
Medijski je izuzetno propraćena, informaciju o održavanju Likovne kolonije prenijeli su gotovo svi važniji mediji u BiH, počev od TV kuća pa do internet portala.

Na osnovu broja umjetnika, nastalih djela i masovnosti posjete, a s obzirom na činjenicu da je to bila prva likovna kolonija, ista se može ocijeniti veoma uspješnom i dobro organizovanom.

 

*****

—Portal Kalesija Online je bio jedan od medijskih pokrovitelja prošlogodišnje likovne kolonije, a sve pripreme za ovogodišnju likovnu koloniju također možete pratiti na našem portalu.

Ovako je to izgledalo 2011. godine  – FOTO: Prva likovna kolonija u općini Kalesija, “KLIK Džafići 2011.”, oduševila umjetnike iz cijele BiH, ali i šire

 

 

Pratite Kalesija Online na Facebooku

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Prije 25 godina “rođena” konvertibilna marka Bosne i Hercegovine

  U nedjelju odbojkašice igraju domaću utakmicu

  Vlada FBiH zatražila od kantonalnih MUP-ova da obave ljekarske pregle …

  U subotu odbojkaši Bosne dočekuju ekipu Lukavca

  Promovisana knjiga “Bosanske Elifnice”

  CLOSE
  CLOSE