Kalesija 26°

Po čemu će građani općine Kalesija pamtiti 2011. godinu?!

Kalesija Online (nekadašnji naziv „Sajt kalesijske raje“) je jedan od najstarijih web portala u BiH, a uz kraće prekide postoji 13 godina.
17. februara 2011. godine, Kalesija Online dobiva novi (sadašnji) izgled, a za relativno kratko vrijeme portal je putem Facebooka „lajkalo“ više od 1.500 osoba.

U 2011. godini smo objavili 3.800 vijesti, a za razliku od nekih prethodnih godina, tokom 2011. godine posebnu pažnju smo posvetili vijestima sa područja općine Kalesija, zbog čega spadamo među najposjećenije lokalne portale u BiH.

—Možda nije najčitanija, ali vijest da se Miralem Pjanić potukao sa trenerom Lyona je izazvala veliku pažnju. Nekoliko medija nas je kontaktiralo da provjere ovu informaciju, koju smo objavili nekoliko sahati prije 01. aprila.
Naravno, riječ je bila o prvoaprilskoj šali, što smo objavili 01. aprila u 00.05h.

VIJESTI KOJE SU OBILJEŽILE 2011. GODINU

— Najčitanija vijest na našem portalu u 2011. godini jeste “Spisak optuženih za ratne zločince u BiH, 1992.-1995.” sa više od 17.500 čitanja.

Jagnje na kojem je ispisano  Allah i Muhammed (FOTO) je privuklo ogromnu pažnju posjetilaca portala, što potvrđuje i 1.724 “share” putem Facebooka.
18. marta, Marina iz Dubrovnika je u džamiji u G. Raincima izgovorila šehadet i izabrala muslimansko ime Merjem. Jasmin i Merjem su istog dana obavili i šerijatsko vjenčanje.

Foto reportaža sa ispraćaja maturanata MSŠ Kalesija je zainteresovala mnoge kalesijce.
U općini Kalesija u 2011. godini je održana prva likovna kolonija pod nazivom KLIK “Džafići 2011.” godine (Pogledajte fotografije).

Kalesija Online je tokom godine objavila veliki broj poziva za pomoć bolesnim i ugroženim, a nakon nekih od njih uslijedile su velike humanitarne akcije.
Vrijedi napomenuti da su u Kalesiji u 2011. godini održana 3 humanitarna koncerta, i to; “Srcem za Belmina” u sali MSŠ Kalesija, humanitarni koncert za Senidu Kahrić u BKC-u Kalesija, te veliki koncert za Almedinu Sinanović u sali MSŠ Kalesija.
U suradnji sa web portalom Kalesijske Novine organizovali smo prikuplanje pomoći za djecu Somalije, a u nekoliko akcija je prikupljeno više od 7.000KM.

Zahvaljujući firmi NEON Solucije, Kalesija je u 2012. godini dobila digitalnu televiziju.
01. oktobra NEON Digitalna Televizija je zvanično počela sa radom.

 

***

Nažalost, pred mnogih lijepih stvari koje su obilježile 2011. godinu, proteklu godinu su obilježile i vijesti iz “crne hronike”.

Najveću pažnju je privukla saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo Rasim Baručić. Vijest da je u Beogradu padom sa mosta život izgubio kalesijac Almir Aljukić je rastužila sve posjetioce portala, a na dženazi ovog mladića se pojavilo više od 2.000 osoba, većinom omladine (Pogledajte FOTO).

Mnoge građane općine Kalesija je razljutila još jedna podjela stipendija kalesijskim studentima, o čemu smo u više navrata pisali na našem portalu.
Vijest koja može u kategoriju pozitivnih ali i negativnih priča 2011. godine jeste  Odluka OV Kalesija o dodjeli prostorija “Omladinskog centra” u Kalesiji.

04. maja u Kalesiji je opljačkana zlatara usred bijela dana, samo stotinjak metara od policijske stanice, a tokom ramazana sa nekoliko džamija su pokradei oluci, a policija je privela osobe koje se terete i za vandalski napad na crkvu u Dubnici.

08. juna općinu Kalesija je pogodila strašna oluja, u kojoj je stradala velika količina usjeva. Najdeblji kraj su izvukli mještani Jajića, gdje je led veličine kokošijeg jajeta nanijeo velike materijalne štete Pogledajte foto i video.

**********

Zahvaljujemo se svim posjetiocima iz cijelog svijeta portala na povjerenju, a u 2012. godini najavljujemo  još veći broj vijesti.
Nadamo se da ćemo početkom 2013. godine pisati samo o pozitivnim događajima koji su obilježili ovu godinu…

Redakcija Kalesija Online
redakcija@kalesija.com

Pratite Kalesija Online na Facebooku

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Kazna od 3500 KM za SDA Kalesija zbog preuranjene kampanje na faebook- …

Knjiga “Vrisak do neba” Hazete Hamzić Salihović nakon š …

Digitalizacija usluga: Olakšavanje izdavanja ličnih dokumenata za gr …

Teretnjaci.ba – Balkanci u zajedničkoj vožnji, lijep gest jedn …

Laha Prom: U četvrtak nastupa Adnan Nezirov

CLOSE
CLOSE