Kalesija

Pazite se novog radara kada vozite u Tuzlu

Na području Tuzlanskog kantona u prva tri mjeseca ove godine registrovane su 1192 saobraćajne nesreće, što je više za 55 nego u istom period prošle godine. Kada je u pitanju južna saobraćajnica u Tuzli, u prva tri mjeseca dogodilo se 57 saobraćajnih nesreća, u kojima su četiri osobe zadobile teške tjelesne povrede dok ih je 10 lakše povrijeđeno. Smrtno je stradala jedna osoba.

Ova crna statistika uskoro bi se mogla promijeniti. Zahvaljujući novom radaru koji je 20.aprila došao u PS Zapad u Tuzli, nesavjesnim vozačima koji voze preko 62 kilometra na sat na južnoj magistrali bit će izricane novčane kazne. Policajci će sa novim radarom svakodnevno mijenjati lokaciju kako bi na taj način uticali na vozače da se drže ograničenja.

-“S novim radarom, svakodnevno ćemo biti na jzžnoj saobraćajnici, gdje vozači voze preko ograničenja ” rekao je Ramiz Čerkezović – inspektor za saobraćaj PU Tuzla/PS Zapad.

Naša televizijska ekipa je prva koja je sa patrolom PS Zapad izašla na teren u blizini Autobuske stanice u Tuzli i za 60 minuta koliko smo proveli s njima novi radar je zabilježio 34 prekoračenja brzine. Kako saznajemo od Čerkezovića ovo je jedini ovakav radar u Tuzlanskom kantonu. Za rad su obučeni policijski službenici Ivica Pranjić i Aleksandar Vasiljević, koji su, kako ističu zadovoljni zaduženom opremom, koja će, nadaju se pomoći, da nesavjesni vozači smanje brzinu na južnoj magistrali, a samim tim i broj saobraćajnih nesreća.

Ovaj radar će kako saznajemo u narednom periodu biti postavljen i u svih trinaest općina Tuzlanskog kantona, a još jedna prednost je što se na ovom radaru automatski memorišu sve fotografije, tako da kazni neće biti pošteđeni ni policajci,a ni političari sa privatnim i službenim automobilima.

RTV Slon

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  U Kalesiji dobro stanje, nemamo porodice koje se bave prosječenjem, p …

  Vlada TK: Lakše zapošljavanje branilaca i članova njihovih porodica

  Na području BiH locirana, identifikovana i zbrinuta žrtva međunarod …

  Završen Glavni projekat za obnovu zgrade Vlade Tuzlanskog kantona

  FK Bosna okuplja 130 djece, omladinske selekcije postižu uspješne re …

  CLOSE
  CLOSE