Kalesija

Otvorenje Roditeljske kuće u Tuzli u proljeće 2024.

Projekt izgradnje Roditeljske kuće u Tuzli ušao je u treću završnu fazu izgradnje, kojom su predviđeni unutarnji radovi i uređenje interijera i eksterijera – potvrdila je Feni Atifa Buldić-Bešić, glasnogovornica Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”. Naglasila je da po trenutnom planu, otvorenje Roditeljske kuće Tuzla treba biti realizirano u proljeće 2024. godine. – S velikim iščekivanjem taj trenutak čekaju djeca i roditelji koji su trenutno u procesu liječenja, ali i medicinsko osobolje i mi iz Udruženja. Radujemo se svemu dobrom što će Roditeljska kuća donijeti sa sobom – kazala je Buldić-Bešić.


Glavni i najveći donator je Generalni sekretarijat vakufa Države Kuvajt u saradnji sa Vakufskom direkcijom Islamske zajednice BiH, koji je obezbijedio ukupna sredstva po prvobitnom planu izgradnje u iznosu od 800.000 KM.
– Usljed pandemije Covid-19 i globalnih dešavanja došlo je do ekstremnih povećanja cijena svih materijala, između ostalog i građevinskog, uvećala se i vrijednost samog projekta. Stoga su nam dodatno u obezbjeđenju sredstava pomogli iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike. Od početka je uključen i ambasador projekta Miralem Pjanić, koji je također dao svoj doprinos – navodi Buldić-Bešić. Ističe također da je Federalno ministarstvo za rad i socijalnu politiku izdvojilo sredstva u iznosu od 300.000 KM.
– Jako smo zahvalni što su prepoznali važnost ovog projekta, te što su pomogli njegovu lakšu i bržu realizaciju – istakla je Buldić – Bešić. Glavni investitor na projektu izgradnje jeste Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka, a Vlada Tuzlanskog kantona i Univerzitetsko klinički centar Tuzla su obezbijedili zemljišnu parcelu na kojoj se gradi kuća na čemu su, kako ističu iz Udruženja, također, jako zahvalni. (Fena) |

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Muslimani večeras dočekuju Lejletu-l-berat, noć u kojoj se ispisuje …

  Košarkaši sutra nastupaju: Juniori domaćini, ostale selekcije putuj …

  Kalesijski odbojaši upisali još jednu pobjedu

  Kako konzumiranje jaja može uticati na gubitak težine?

  BKC Kalesija: U ponedjeljak promocija izuzetno vrijednog djela BOSANSK …

  CLOSE
  CLOSE