Kalesija

OŠ “Memići”: Završeni radovi na zamjeni poda u sali

U OŠ “Memići” ovih dana finalizirani su radovi na zamjeni dotrajalog poda sportske dvorane. Podsjećanja radi radove na zamjeni poda u sali izvodili prosvjetni radnici pomenute škole i uz mnogo uloženog truda i rada došli su do konačnog cilja a sve zbog kvaliteta nastave i što boljih uslova za rad kako nastavnika tako i učenika.


 Ukupna vrijednost ovog projekta, prema riječima Huse Đedovića iznosi oko 40.000 KM, a najveći dio sredstava je obezbijeđen od strane Udruženja i gradskih vlasti Zuga. Isti se realizuje u saradnji sa rukovodstvom i osobljem škole u Memićima. Iz pomenutog Udruženja još jednom su istakli zadovoljstvo realizovanim projektom i menadžmentom te uposlenicima škole.

“Bez ikakavih poteškoća smo realizovali ovaj projekat. Sinoć smo održali sastanak i razgovarali o istom. Svi prisutni su kazali kako su zadovoljni realizacijom i saradnjom sa školom na čijem čelu je Mirzet Alić. Ja sam ponosan i na činjenicu da mogu reći da je posebno zadovoljan bio predsjednik grada Zug gospodin Andre. Ja sam zahvalan svima u Udruženju koji su podržali moj prijedlog da realizujemo ovaj projekat od izuzetne važnosti za kvalitetno obavljanje nastave. Sretan sam što nije bilo nikakvih problema, i sa pravim ljudima mnogo projekata se može realizovati” dodaje Đedović.

Udruženje Zug-Kalesija, već godinama radi na podršci raznim projektima na području kalesijske općine i šire. To su projekti poput izgradnje stambenih jedinica nakon klizišta 2014.godine, rekonstrukcija školskih objekata, donacije raznim ustanovama.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Dok mladi napuštaju BiH, Kalesijka Irma Jusufović odlučila se kao …

  Proljeće je, vratila se Bingo Roda!

  “Bosna” dočekuje ekipu NK “Orahovica 74”, …

  Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno mokrom kolovozu

  Servisne informacije iz Živinica (24. 4. 2024.)

  CLOSE
  CLOSE