Kalesija

Organizovali se kalesijski omladinci/omladinke

Mladi sa područja općine Kalesija, konačno su se organizovali i zajedničkim naporima imaju u planu da riješe probleme mladih u Kalesiji kao i da poboljšaju kulturno-zabavnog života u ovom gradu. Prezentacija „Strategije za mlade“ održana je u prostorijama BKC-a Kalesija pred oko 30-tak omladinaca i omladinki.

-Strategija za mlade je usvojena i drago mi je da je tako. Svi smo naveli da nam treba Omladinski dom i nadam se da će to uskoro biti riješeno rekao je Alija Džafić jedan od koordinatora prilikom pravljenja „Strategije za mlade“.

Mladima je se obratio i Miralem Huremović koji je također istakao da jedva čeka da se riješi Omladinski centar gdje će mladi imati šansu da dođu i da se informišu o svemu što ih zanima.

Za druženje mladih prostorije je ustupio Fadil Hujdurović direktor BKC-a „Alija Izetbegović“ koji je istakao da će ova ustanova uvijek biti otvorena za sve mlade ljude koji imaju ideje.

Ukratko o budućim planovima koje kalesijska omladina sprema prisutne je upoznao i Edis Sakić jedan od učesnika u kreianju „Strategije za mlade“. Nakon oficijalnog dijela mladi su imali priliku da uživaju u muzici kalesijskog DJ Narandža.

Mladi najavljuju uskoro nova druženja.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Pretresi na više lokacija, pronađena veća količina oružja i ekspl …

  Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

  Nakon jučerašnjeg ubistva u Lipnici oglasili se iz Tužilaštva TK

  Na području Kalesije u toku 2023. godine prijavljeno i evidentirano 1 …

  Naučite tkati ćilime sa Senadom Aščić

  CLOSE
  CLOSE