Kalesija 11°

OPREZ: SMS poruke o nagradama od pojednih kompanija!

Posljednjih dana, korisnici mobilne mreže BH Telecoma dobijaju SMS poruke, kojim ih pojedine kompanije obavještavaju da su dobitnici nagradne igre.


U tim porukama navode se basnoslovni novčani dobici.
Iz BH Telecoma poručuju da nemaju ništa s tim. Također i iz kompanija u čije ime su građani posljednjih dana dobili najviše sms poruka, također saopštavaju da, ni na koji način nisu povezani sa sms nagradnim igrama.
U tim porukama građani su instruirani da, posjete određene internet linkove, gdje se od njih zahtjeva da daju lične podatke.

Dati podaci se koriste u cilju prevare, navode iz BH Telecoma, ali iz kompanija, u čije ime su posljednjih dana najviše slane poruke. Primjećeno je da, te SMS poruke pristižu van opsega brojeva koje koriste legitimni telekom operateri, tako da se pretpostavlja da su poslane iz inostranstva putem interneta na mobilni telefon, a ne sa drugog mobilnog telefona.

Iz BH Telecoma apeluju na građane da ne odgovaraju na ovakve poruke. Osim da ignorišu i ne odgovaraju na ove SMS poruke, građanima se preporučuje i da tražene lične podatke ne otkrivaju ovim putem, jer može doći do njihove zloupotrebe.Također može doći i do većeg obračuna potrošnje impulsa. Jedina opcija za sada je samozaštita građana.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Pretresi na više lokacija, pronađena veća količina oružja i ekspl …

  Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

  Nakon jučerašnjeg ubistva u Lipnici oglasili se iz Tužilaštva TK

  Na području Kalesije u toku 2023. godine prijavljeno i evidentirano 1 …

  Naučite tkati ćilime sa Senadom Aščić

  CLOSE
  CLOSE