Kalesija 32°

Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima posjetio MZ Memić

Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima Hatom Mujčinović šeficom u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti, Zijadom Kulanićem šefom u Službi za prostorno uređenje, geodetsko i imovinsko-pravne poslove, Hazimom Halilovićem šefom u Službi za komunalne poslove i civilnu zaštitu te sa Ismetom Karićem zaduženim za Budžet Općine Kalesija , obišao je MZ Memići gdje se sastao sa predsjednikom Ibranom Vildićem te članovima Vijeća MZ kao i sa aktivistima i članovima džematskog i građevinskih odbora.


Općinski načelnik Sead Džafić prisutne je upoznao sa aktivnostima koje Općina Kalesija provodi kada je u pitanju ova MZ, rekavši da je u proteklom periodu uloženo u porojekte preko 515.895 KM.

Među najznačajnijim projektima svakako je čišćenje i uređenje korita rijeke Tavneu dužini od oko 1.800 metara, ali i izgradnja rezervoara za vodu.

Ja uvijek kada obilazim MZ kažem da može se dosta više uraditi i da trebaju ići naprijed. Zaista velika novčana sredstva smo uložili u ovu MZ a znamo da imaju velikih problema sa vodosnabdijevanjem što će uskoro biti rješeno, rekao je načelnik Sead Džafić.

Na sastanku je spomenut i projekat postavljanja usporivača brzine u zaseocima Bećići i Krajinovići, kao i izdvajanje novca za izgradnju imamske kuće, pomoć za OŠ Memići kao i drugi projekti čija realizacija je u toku.

Prema riječima predsjednika Vijeća MZ Ibrana Vildića sadašnja vlast je do sada najviše uradila kada su u pitanju Memići. On je pohvalio i rad općinskog načelnika istakavši da po prvi put načelnik i svi šefovi službi dolaze građanima na razgovor i pitaju ih šta nedostaje i da li su zadovoljni urađenim.

I sami članovi Vijeća MZ, članovi građevisnkih i džematskih odbora kazali su da su zadovoljni do sada urađenim poslom te u narednoj godini očekuju još projekata.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Džemat Miljanovci pokrenuo akciju izgradnje dječijeg parka

Komunalac Kalesija i ove godine obezbijedio sredstva za nabavku komuna …

Viši inspektor Dragan Lukanović: Marš mira – Odjek želje da …

MZ Jajići organizuje izložbu fotografija nastalih u periodu od 1960 …

UM “Trik”: Likovni natječaj na temu “Rodna ravnopra …

CLOSE
CLOSE