Kalesija

Općinski načelnik održao sastanak sa predstavnicima Ekološkog saveza „Eko zeleni“ TK

Općinski načelnik Sead Džafić održao je sastanak sa prof.dr. Muhamedom Omerovićem predsjednikom Ekološkog saveza „Eko zeleni“ TK, direktorom JP „Vodovod i kanalizacija“ Sabahudinom Sakićem i direktorom KP „Komunalac“ Nerminom Mujkanovićem i sekretarom Organa uporave Mujom Tosunbegovićem vezano za proljetno uređenje grada i određivanje lokacija za postavljanje zelenih ostrva i klupa za odmor.

„U susret proljeću“ je akcija koju ćemo ove godine provesti sa Ekološkim savezom i sa svim javnim ustanovama i preduzećima u Kalesiji i za cilj će imati da uljepšamo našu Kalesiju i da u svim mjesnim zajednicama izvršimo sadnju određenog broja ukrasnog i drugog bilja kako bi nam bilo ljepše, kazao je općinski načelnik Sead Džafić koji je zadužio i direktore da u sklopu svojih programa rada ulože više napora na zaštiti ljudske sredine.

Kao prvi čovjek Ekološkog saveza uvijek sam bio vezan za Kalesiju i drago mi je da ćemo u proljetno uređenje krenuti od istoka prema zapadu, odnosno krećemo sa uljepšavanjem Kalesije, a zatim idemo kao „Eko zeleni“ sa uređenjem i drugih gradova i općina u TK, kazao je Muhamed Omerović.

Načelnik Džafić je kazao da u ovoj godini planira uređenje i Gradskog trga u samom centru Kalesije što će dodatno uljepšati sami centar grada.

Prema riječima direktora KP “Komunalac” Kalesija Nermina Mujkanovića, trenutno se provode aktivnosti na orezivanju granja na stablima u centru Kalesije i vrše pripreme za sadnju cvijeća na istočnom i zapadnom dijelu Kalesije te se redovno vrši prikupljanje otpada ne samo u centru grada nego i u ostalim mjesnim zajednicama. 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno mokrom kolovozu

  Servisne informacije iz Živinica (24. 4. 2024.)

  Servisne informacije iz Kalesije (24. 4. 2024.)

  Na hadž ove godine iz Kalesije ide 46 osoba

  Druženjem mladih sa kalesijskim književnicima obilježen Svjetski da …

  CLOSE
  CLOSE