Kalesija 21°

Opcija “Send”/”Pošalji” – novina na Facebooku

Novina Facebooka sada omogućuje korisnicima da razmjenjuju informacije samo s odabranim članovima, a ne grupom u cjelini, piše Eweek.com.

Najpoznatija socijalna mreža lansirala je kategoriju „grupa“ prošlog oktobra kako bi omogućila korisnicima grupiranje u raznovrsnim skupinama, ovisno o iteresu, željama, planovima i sl.

Prema ostalim članovima sadržaj grupa u potpunosti je zatvoren što znači da samo članovi mogu vidjeti što se unutra događa. Od kada je ova opcija dozvoljena, korisnici širom svijeta formirali su do sada više od 50 miliona grupa, te pokazali kreatorima da su imali odličnu ideju.

„Upotreba grupa je u porastu jer umjesto da omogućuje pojedincu samostalno povećavanje liste prijatelja, jedna osoba može stvoriti grupu za svoju porodicu i svi iz porodice slobodni su je koristiti“, objašnjava Elliot Lynde, inženjer Facebooka. Kako bi unaprijedili uslugu, Facebook je postavio Send naredbu koja je povezana s nekim popularnim web stranicama kako bi korisnici razmjenjivali linkove, fotografije i ostale sadržaje s određenim ljudima.

Send je sličan Like mogućnosti, ali samo je ograničen na ljude koji se nalaze u grupi ili na samo nekoliko članova grupe. Send opciju moguće je koristiti na više od 50 stranica uključujući i The Wall Street Journal, The Washington Post, Orbitz and i Gilt Group.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  U nedjelju “Dječija biciklijada” u Kalesiji

  Obilježavanje 32. godišnjice progona i stradanja Bošnjaka Šehera i …

  Putevi u BiH: Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove smanjena …

  Servisne informacije iz Živinica (22. 5. 2024.)

  Servisne informacije iz Kalesije (22. 5. 2024.)

  CLOSE
  CLOSE