Kalesija 12°

Oko 20 vreća animalnog otpada bačeno u potok “Bijeljevac”: Inspekcija izašla na teren i kaznila počinioce

Svake godine za Kurban-bajram svjedočimo kako neodgovorni pojedinci animalni otpad bacaju u obližnje rijeke, šume. Nažalost, i ove godine situacija je ista. Javnost, posjetitelji našeg portala, svi zajedno zgroženi smo nakon saznanja da je animalni otpad bačen u potok Bijeljevac u Miljanovcima. Nakon objave fotografije na našem portalu, Inspekcija Općine Kalesija jutros je izašla na teren. U redakciju NEON Televizije dostavljen je i snimak na kojem se vidi počinilac. Bitno je napomenuti da su u pitanju dva počinioca. A prema riječima sanitarnog inspektora Općine Kalesija Samira Selmanovića u potok je bačeno oko 20 vreća animalnog otpada.

“Počinioca ćemo dovesti na lice mjesta i natjerati ga da izvrši mehaničko čišćenje. S tim da ćemo angažovati JP “Veterinarska stanica” Kalesija, gdje će oni u saradnji sa počiniocem animalni otpad na adekvatan način zbrinuti. Također smo angažovali i “Komunalac” Kalesija jer pored animalnog otpada imamo i određenu količinu kućnog otpada gdje će oni i taj otpad očistiti” kazao je Selmanović.

Sve troškove koji nastanu čišćenjem padaju na teren počinioca, a istom će biti izrečena i prekršajna mjera od strane sanitarne inspekcije.

Sanitarni inspektor je dodao da su prije Bajrama održali sastanake na nivou Medžlisa te napravili plan adekvatnog zbrinjavanja animalnog otpada, iznenađeni su ovim činom. Više pogledajte u videu:

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

“Mladost” slavila pobjedu,”Sloga” i “Bos …

Juniori “Bosne” osvojili drugo mjesto na državnom prvenst …

Završen memorijalni turnir „Ibrahim Huremović i Dževad Ikanović …

Zekerija Jahja Salihović drugi na državnom takmičenju iz islamske v …

VIDEO/ Bez obzira na kišno vrijeme 65 mališana uzelo učešće na &# …

CLOSE
CLOSE