Kalesija 19°

Oduzeto 2.327 falsifikovanih paklica cigareta i 67 kg rezanog duhana

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje spriječili su nezakonitu trgovinu falsifikata svjetskih poznatih brendova cigareta. Radi se o cigaretama koje mogu biti štetne po zdravlje građana koji ih konzumiraju, jer se ne zna ko je proizvođač istih i kakav je sastav tih cigareta.

osmijeh-za-osmijeh003

Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Sarajevo, provodeći koordinirane aktivnosti u suzbijanju krijumčarenja i spriječavanja nedozvoljene trgovine akciznim proizvodima oduzeli su veću količinu cigareta i duhana. Tačnije, oduzeto je 2.327 paklica cigareta i 67 kg rezanog duhana. Ovom zapljenom spriječeno je nanošenje daljnje štete državnom budžetu. Pored ovoga, a zbog činjenice da se većinom radi o cigaretama  koje predstavljaju falsifikat poznatih svjetskih poznatih brendova cigareta, vrlo je upitan i sadržaj istih. Zato je konzumiranje ovakvih cigareta štetno za zdravlje ljudi, jer ne postoji nikakav dokaz gdje su te cigarete proizvedene i da li sastav ovih cigareta ima dozvoljene i kontrolisane supstance. Zato apelujemo na građane BiH da ne konzumiraju ovakve cigarete koje se prodaju bez bilo kakvog dokaza o porijeklu i bez akciznih markica koje izdaje UIO.

Prilikom izvođenja ove akcije službenici UIO, koristili su opremu, znanje i vještine stečene kroz dugogodišnji program obuke i opremanja od strane Vlade SAD, kroz program EXBS.

osmijeh-za-osmijeh002

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Osamnaestogodišnjak iz Zenice preminuo od posljedica zaraze morbilama

Tomislav Cvitanušić uplatio članarinu u MIZ Srebrenica

Predstavljen bh. tim za Olimpijske igre u Parizu, Lana Pudar najveći …

Malonogometni turnir Šeher-Osmaci 30. i 31. jula

Šejlin recept za pitu buraniju

CLOSE
CLOSE