Kalesija 26°

Oduzeta razna roba u vrijednosti od 115.300 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u nekoliko odvojenih akcija privremeno su oduzeli veću količinu razne robe u vrijednosti 115.300 KM.

0002002

Na osnovu operativnog saznanja o krijumčarenju robe iz Republike Turske, službenici Regionalnog centra Tuzla, Grupa za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja, izvršili su provjeru porijekla robe u 2 samostalne trgovačke radnje na području općine Gradačac. Prilikom izvršenih provjera utvrđeno je da se u objektima nalazi i roba stranog porijekla. Radilo se o robi porijeklom iz Republike Turske i to 6518 komada raznih tekstilnih proizvoda (trenerke, džemperi, majice i sl.). Vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na 100.000 KM.

U zajedničkoj akciji ovlaštenih službenih lica UINO i policijskih službenika MUP-a TK, PS Zapad, zbog sumnje u nedozvoljen promet akciznih proizvoda na području Tuzle, izvršen je pregled PMV-a fizičkog lica. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto 110kg sitno rezanog duhana tržišne vrijednosti u iznosu od 14.300 KM. Navedeno lice je novčano kažnjeno u iznosu od 1.500 KM.

0002001

Ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja prilikom operativnog rada na GP Rača upotrebljavajući opremu i skener  koji su donacija vlade SAD-a kroz EXBS program pronađena neprijavljena roba u putničkom motornom vozilu. Pronađene su 4 nove aluminijske felge marke „AUDI“ tržišne vrijednosti 1.000,00 KM.

Protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH,  pred nadležnim sudom, bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka.

0002003

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Lijep gest: Obnovili ispisana imena na spomen obilježjima na Lisači

BiH: Sedam žena ubijeno u prvih šest mjeseci ove godine

Sjećanje na Hatidžu Mehmedović, majku koja je simbol borbe za istin …

Na Kameničkom brdu ekshumirani posmrtni ostaci najmanje jedne žrtve …

Strast prema numizmatičkom sakupljanju: Priča o mladom kolekcionaru …

CLOSE
CLOSE