Kalesija

Održana promocija knjige Sakiba Majdančića

U galeriji BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija 8.2.2024. godine održana je promocija prve knjige Sakiba Majdančića. U pitanju je knjiga poezije, koja nosi naziv “Nestašni dječak”. U knjizi se nalazi 69 pjesma, koje govore o školskim problemima, prirodi, životinjama, kao i one sa socijalnom tematikom. Promotori na ovoj promociji bili su Adil Mešanović, pedagog i likovni umjetnik, Mehmed Đedović, književnik, Fahrudin Sinanović, novinar i književnik, i Sakib Majdančić, autor knjige,dok je moderator bio Nermin Hodžić, glumac. Ovo je Sakibova prva knjiga poezije, kako je rekao neće biti zadnja jer ima napisano još mnogo pjesama.

Galerijski prostor bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, veliki broj posjetilaca došlo je da pruži podršku Sakibu za koga promotori kažu da je napisao dobru knjigu sa odličnim pjesmama.

Sakib Majdančić rođen je 12.09.1961. godine u Vukovijama Donjim, opština Kalesija, gdje i trenutno živi. Po zanimanju je ekonomsiki tehničar i većinu života proveo je radeći u rudniku “Mramor”, a trenutno je u penziji.

BKC “Alija Izetbegović” Kalesija 15. februara 2024. godine u 17.30, organizovat će promociju knjige “Genocidna namjera Bratunac 1992. I, II, III”, autora Ramiza Salkića u sali BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija. Dobro nam došli.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sindikalna potrošačka korpa iznosi skoro 3.000 KM, dok je prosječna …

  Iz sarajevske policije objavili detalje tragedije: Utvrđeni identitet …

  Srednjoškolci iz Kalesije u bosanskom stilu i ambijentu obilježili R …

  Kalesijac Rijad Alić okupio golmane sa područja TK: Zadovoljan radom …

  Sjećanje na krvavi dan na igralištu u Srebrenici i potresna svjedoč …

  CLOSE
  CLOSE