Kalesija 31°

Održana 1. Prosvjetarijada zaposlenih u osnovnom i srednjem obrazovanju u Tuzlanskom kantonu

U sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići održana je 1. Prosvjetarijada zaposlenih u osnovnom i srednjem obrazovanju u Tuzlanskom kantonu. Organizatori su Samostalni sindikat radnika osnovnog obrazovanja i odgoja TK i Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja TK. Ovom prilikom akcentat su stavili na međusobno druženje učesnika, kroz koje daju primjer učenicima i ostalim stanovnicima kantona da sport i prijateljstvo spajaju ljude.

„Sport kao jedan totalni društveni fenomen definitivno ima mogućnost da utiče na profiliranje naših učenika, djece i kompletne populacije. Mi koristimo i ovu priliku između ostalih da pošaljemo jednu takvu poruku mlađim generacijama. Apsolutno smo zadovoljni, što znači da smo potrefili sa ovom manifestacijom jer je to ono što ljudi žele i trebaju“, rekao je Admir Terzić predsjednik sindikata srednjeg i visokog obrazovanja TK.

Uz dva sindikata, prve prosvjetne sportske igre podržala je i Vlada TK. Svi prisutni imali su priliku pokazati svoje vještine i sposobnosti u šahu, mininogometu i odbojci. Resorni ministri Damir Gazdić i Ahmed Omerović ovom prilikom istakli su kako će Vlada TK i u budućnosti podržati susrete prosvjetnih radnika, koji kroz sport i druženje promovišu prave istinske vrijednosti i zdrav život.

„Sigurni smo da će biti sve veća izdvajanja Vlade TK kako bi jedan ovakav događaj i jedni ovakvi susreti zaista prešli u jednu tradiciju. Ove godine zadovoljstvo mi je kazati da imamo više od 250 učesnika koji će se takmičiti ovdje u 3 discipline. Očekujemo da najbolji pobijede, ali prije svega da na kraju školske godine, prosvjetni radnici koji su čitavu školsku nastavnu godinu vrijedno radili sa svojim najmlađim, provedu jedan ugodan dan“, istakao je Damir Gazdić ministar za kulturu, sport i mlade TK.

„Poruka je zaista lijepa prije svega da su se prosvjetni radnici organizirali, znamo da druge oblasti imaju slične manifestacije. Važno je da prosvjetni radnici promovišu zajedništvo, da su dobro organizovani i da kroz sportske aktivnosti sve to pokazuju javnosti. Također je važno da na ovaj način vratimo značaj uloge prosvjetnih radnika koji nesebično brinu o našoj djeci, rade da naša djeca stiču, znanja, vještine i kompetencije“, rekao je Ahmed Omerović ministar obrazovanja i nauke TK.

Tokom trajanja takmičenja u svim sportovima vidjelo se mnoštvo prelijepih poteza. Ovom prilikom rezultat je bio u drugom planu, ipak, bili su to neizvjesni mečevi, koji su odisali smijehom, šalom i međusobnim podržavanjem. Takmičari su pokazali zavidno sportsko umijeće na sportskim terenima.

„Jako nam je drago da smo danas ovdje i da imamo našu prvu Prosvjetarijadu, da pošaljemo našim kolegama, našim učenicima poruku da se trebamo baviti sportom, družiti, da širimo prijateljstvo i da vodimo zdrav život“, naglasila je Fahira Kasić iz Kalesije.

„Nama je drago što je Sindikat uspio da organizuje ovako nešto. Prvi je put i nadam se da će naredne godine biti sve bolje i bolje i masovnije naravno“, rekao je Mirel Dedić iz Srebrenika.

Učesnici i organizatori nisu krili zadovoljstvo organizacijom Prosvjetarijade. Cilj je da u budućnosti ona postane tradicionalna i da se dodatno omasovi svim istinskim zaljubljenicima u sport, druženje i zdrav život.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

UM “Trik”: Likovni natječaj na temu “Rodna ravnopra …

Tužna vijest za sve: Preminuo mladić Adnan Šemić zbog kojeg je pro …

Biden imenovao Bosanca za višeg savjetnika, kao dječak izbjegao paka …

Za zapošljavanje i samozapošljavanje boračke populacije ove godine …

Najuspješniji takmičar prvenstva: Bakir Musić s 4 zlatne i 1 bronza …

CLOSE
CLOSE