Kalesija 13°

Održan nastavak 35. redovne sjednice Općinskog vijeća Kalesija

U ponedjeljak (02. april) je održan nastavak 35.redovne sjednice Općinskog vijeća Kalesija, koja je prekinuta u prošli četvrtak.
Pogledajte izvještaj sa prvog dijela sjednice – OVDJE

Na dnevnom redu nastavka sjednice bilo je preostalih deset, od ukupno dvadeset, tačaka dnevnog reda. Između ostalog, usvojeni su Izvještaji o radu za prošlu godinu Centra za socijalni rad, Gradske biblioteke, Doma zdravlja i BKC-a Alija Izetbegović – Kalesija.

Također, vijećnici su razmatrali Informacije o radu Općinskog suda, Porezne uprave – ispostava Kalesija i Informaciju o stanju infrastrukture u industrijskim zonama na području općine Kalesija.

Posebnu pažnju vijećnika izazvala je Informacije o stanju u osnovnom i srednjem obrazovanju sa pregledom uspjeha učenika na Prvom polugodištu školske 2011/2012. godine. Prilikom razmatranja ove informacije bilo je govora o lošim materijalno – tehničkim uslovima u školama, najavi mogućeg umrežavanja škola, izboru direktora u školama, plaćama provjetnih radnika i mnogim drugim temama vezanim za obrazovanje, a koje nisu bile predmet ponuđene Informacije.

Slično je bilo i prilikom razmatranja Informacije o stanju državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup, sa spiskom najboljih ponuđača i površina koje su im dodijeljene u 2011. godini. Najviše je bilo riječi o ovogodišnjoj dodijeli u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, žalbama nezadovoljnih poljoprivrednika i nemogućnošću uvođenja u posjed poljoprivrednika sa kojima su potpisani ugovori o zakupu zemljišta.
Govoreći o ovom problemu načelnik Rasim Omerović je najavio da će poljoprivrednici sa kojima su potpisani ugovori o zakupu zemljišta biti uvedeni u posjed uz pomoć pripadnika specijalne policije.

 

Radio Feral

 

Pratite Kalesija Online na Facebooku

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Fudbaleri “Mladosti” i “Sloge” ostvarili pobje …

  Veliki požar na “Dom smreka” Srebrenik, jedna osoba premi …

  TK pooštrava mjere: Kazne i za one koji daju novac prosjacima

  Želite smršaviti do ljeta? Učinite ove četiri jednostavne promjene …

  Draga naša razrednice…

  CLOSE
  CLOSE